top of page

2013

VEČE SEVDALINKI – NE KLEPEĆI NANULAMA

 

“Odolijevajući vremenu, u različitim slojevima gradskog stanovništva, stvarana je i pjevana sevdalinka na djevojačkim i momačkim sastancima, u kolu, na selima, svadbama i drugim porodičnim skupovima, stvarajući tradiciju koja obilježava kulturu jednog podneblja”, navedeno je u najavi organizatora ovog koncerta.

 

Merima Njegomir, Hari Varešanović, Marija Šestić, Marinko Rokvić, Enes Begović, Vesna Hadžić, Muhamed Mujkanović, Reuf Feković, Boki Milošević, Esad Kovačević izvodili su više od dva sata neprolazne bosanske sevdalinke, u pratnji orkestra Dinka Mujanovića.

Specijalni gost bio je Omladinski hor iz Zenice, koji se na početku koncerta predstavio pjesmom “Snijeg pade na behar, na voće”.

1005x635.jpg
5be3cb3f7a0cb4.60876530_20181107_2_33310282_38819235.jpg

SEVDAH U LISINSKOM

Na ovogodišnjem koncertu pjevali su Haris Džinović i Merima Njegomir, Reuf Feković, Leo, Muhamed Mujkanović, Vesna Hadžić, Azra Husarkić i drugi sjajni pjevači koje je pratio orkestar Dinka Mujanovića.

„Žute dunje“, „Tebi majko misli lete”, „Čudna jada od Mostara grada”, „S one strane Plive”, „Mostarski dućani”, „Moj dilbere“, „Snijeg pade na behar na voće” i „Jutros mi je ruža procvjetala”  samo su neke od prelijepih tradicionalnih pjesama u kojima je publika uživala u ovoj posebnoj glazbenoj večeri 6. studenoga u Lisinskom.

INDEXI I PRIJATELJI ”DA SAM JA NETKO” – KONCERTI ZAGREB I BEOGRAD

 

Dva koncerta održana u dva velika grada: Zagreb i Beograd.

Članovi popularne grupe INDEXI okupili su se kako bi još jednom zajedno stali na pozornicu. Njihove su najveće hitove pjevali Arsen Dedić, Massimo, Halid Bešlić, Dado Topić, Željko Bebek, Kaliopi, Kiki Lesendrić iz Pilota, glumac Tarik Filipović i mnoge druge pjevačke zvijezde naših prostora. Nostalgično glazbeno putovanje vratilo je u mladost mnoge starije fanove ove kultne grupe. A kako su Indexi uistinu sinonim sarajevske pop-rock škole, ne čudi da među mlađim generacijama ne jenjava zanimanje za njihove pjesme.

Ova koncertna turneja bila je posvećena glazbenicima Davorinu Popoviću, Slobodanu Bodi Kovačeviću, Đorđu Đoki Kisiću i  preminulom članu Indexa Enci Lesiću.

KALIOPI – BIH TURNEJA

 

Kaliopi je na koncertu 23. listopada u Tuzli krenula na turneju diljem Bosne i Hercegovine. What you need about lightning cash pokie . Svojoj će vjernoj publici u BiH uz aktualne singlove „Melem”, „Mrvica”, „Vučica” i ostale pjesme sa pomenutog albuma i neizostavne eurovizijske uspješnice „Crno i belo”, otpjevati i stare hitove „ „Rođeni”, „Kofer ljubavi”, „Znam da te volim”, „Ja nisam kao ti”, „Nevinost”, „Ljubičice”, „Probudi me”, „Ljubi” i mnoge druge nezaboravne pjesme.

KINGS OF THE STRINGS

 

Zagrebački koncert trija Kings Of Strings koji se je dogodio 29. travnja u koncertnoj dvorani „Vatroslava Lisinskog“ udružio je ponovno najveće majstore gitare – Tommya Emmanuela, Vlatka Stefanovskog i Stochela Rosenberga. Ljubitelji šestožičanog instrumenta i poznavatelji opusa trojice gitarskih velikana sa nestrpljenjem su očekivali koncert na kojem su uživali.

Trojica vrsnih umjetnika svojim su različitim stilovima sviranja akustične gitare i najrazličitijim glazbenim žanrovima oduševiti prisutne! Izvodili su skladbe sa zajedničkog albuma prvijenca First step/ Prvi korak kojeg fanovi mogu nabaviti isključivo na njihovim koncertima.

unnamed.png
e9b2ff8a72e94e9790934bc9c172812c.jpg

GREGORIAN “THE WORLD EPIC CHANTS TOUR 2013”

 

U sklopu turneje Epic Chants Tour 2013. glazbeno – scenska atrakcija Gregorian održala je koncerte u Beogradu, 02.04., Zagrebu 03.04., Splitu 04.04. i Varaždinu 05.04.

GREGORIAN “THE WORLD EPIC CHANTS TOUR 2013” Četrnaest hitova i obrada velikih filmskih hitova iz „Titanica“, „James Bond“, „Notting Hill“, filmova „Gladijator“, „Batman Forever“, „Gospodar prstenova“ i mnoge druge glazbene poslastice, objedinjene su na albumu Epic Chants koji je već napravio pravi boom u Europi.

Koncert je bio podijeljen u dva dijela, od kojih je prvi započeo, kako je bilo i najavljeno, s uvodnom „Chariots Of Fire“, dok su u pozadini pustili snimku benda u prepoznatljivoj sceni iz filma.

Gregorian su publiku pozdraviljali na hrvatskom i srpskom jeziku što je dalo jednu notu prisnosti i uzajamnog poštovanja. Prekrasna Amelia Brightman, stalna članica Gregoriana, započela je svoj nastup kao, kako su je oni samo nazvali, „hrabra ratnica“ i otpjevala pjesmu „Now We Are Free“. Otpjevali su i Queenovu pjesmu “Who Wants To Live Forever”, Rammsteinov “Engel” te “Carminu Buranu”.

Nakon pauze od 20 minuta počeo je drugi dio, kojeg su započeli poznatom melodijom iz filma “Kum”. Odsvirali su i hit Evanescencea “Bring Me To Life” te “My Heart Will Go On” Celine Dion.

bottom of page