top of page

2015

2CELLOS KONCERT – SAVA CENTAR BEOGRAD

2Cellos, virtouzi, umjetnici, vragovi, podigli su Beograd na noge. Bilo je živo, bilo je moćno. Energično. Bilo je teatralno. Zvučno. Oko 4 000 posjetioca je skakalo, vrištalo, aplaudiralo. Energija je bila fantastična. Ljudi svih starosnih dobi spojeno muzikom.

U njihovoj muzici se može pronaći svako. Spoj suprotnosti je ono sto krasi ove neobične momke. Malo klasike, malo obrada pop-rok hitova, teških zvuka, malo humora, dva violončela, mladi Luka Šulić i Stjepan Hauser, s bubnjarom Dušanom Kranjićom je ono što je muzičkoj sceni trebalo. A očigledno i Beogradu.

maxresdefault.jpg
indexi.jpg

INDEXI I PRIJATELJI – DA SAM JA NETKO

 

“INDEXI I PRIJATELJI – DA SAM JA NETKO” i hommage kultnom sarajevskom bendu Indexi vratio se na pozornicu koncertne dvorane „Vatroslava Lisinskog“ 28. rujna 2015. godine.

Inicijator projekta i glavni producent koncerata posvećenim legendarnim Indexima, Tomislav Kašljević, ponovno u Zagrebu okuplja glazbenike i članove Indexa. Nastavljajući koncertnu tradiciju koja traje i obnavlja se iz godine u godinu. Još od 2007., uz uvijek rasprodane dvorane i bezvremenske pjesme Indexa koje obožavaju sve generacije publike. Podsjetimo, koncert „Indexi i prijatelji“ posljednji je put održan u Lisinskom 2013. godine, a tada je u čast Indexima pjevao i naš preminuli glazbeni velikan Arsen Dedić. Arsen je često sudjelovao u koncertnim turnejama „Indexi i prijatelji“, posebice i zbog toga što ga je uz pokojnog Davorina Popovića vezalo veliko prijateljstvo.

ŽELJKO BEBEK & SIMFONIJSKI I TAMBURAŠKI ORKESTAR – TURNEJA

 

Željko Bebek & simfonijski i tamburaški orkestar – turneja kruna je karijere Željka Bebeka. Ova živuća rock legenda slavi 40 uspješnih godina u samom vrhu glazbene scene naših prostora. Radi se o istinskom glazbenom spektaklu, u kojem se Željku Bebeku na bini istodobno pridužuje čak 60 glazbenika članova Simfonijskog orkestra.   

Karizmatični Bebek vinuo se u vrh glazbene scene nekadašnje Jugoslavije početkom  70-ih kao frontman Bijelog Dugmeta. Do danas je ostao sinonim najplodnijeg glazbenog razdoblja grupe koju je napustio do 1984. i započeo zavidnu solo karijeru.

Željko Bebek ovaj je glazbeni projekt pripremao nekoliko godina. Udružio se s producentom Tomislavom Kašljevićem koji stoji iza produkcije cjelokupne koncertne turneje „Željko Bebek & simfonijski i tamburaški orkestar“. Uz njega u projektu sudjeluju i druga glazbena imena, prije svih, Branimir Mihaljević i Ante Gelo, te dirigent Josip Cvitanović. 

cd91c9ffe5d762a394e6379b66b0a5ce.jpg
bottom of page