top of page

2017

TARIK FILIPOVIĆ, “ĆIRO”

JESENSKA I ZIMSKA TURNEJA PO HRVATSKIM I BOSANSKIM DVORANAMA!

 

U jesen 2017. Tarik Filipović sa svojom autorskom predstavom “Ćiro” krenuo je na turneju po hrvatskim i bosanskim dvoranama i pozornicama, a sama turneja, zbog velikog interesa publike, se produžila i na zimu odnosno do samog kraja godine. Prilikom ove turneje Tarik Filipović je nastupio u Cazinu, Zadru, Šibeniku, Osijeku, Tuzli, Sarajevu, Mostaru te Zenici.

Ova monodrama o životu Miroslava Ćire Blaževića autorski je projekt jednog od najpoznatijih glumaca u regiji – Tarika Filipovića.

Spektakluk i Magic Act Show, u kojima je sudjelovao kao autor i izvođač, slobodno možemo nazvati najuspješnijim predstavama u povijesti hrvatskoga kazališta, s preko 300 odigranih izvedbi koje je vidjela čitava regija.

thumbnail-ciro-102309.jpeg
Djurologija-1.jpg

ĐUROLOGIJA - ZIMSKA TURNEJA

Đurologija je imala priliku nastupiti u Travniku, Sarajevu, Zenici, Zagrebu, Bijelovaru, Rijeci, Mostaru, Tuzli te Banja Luci, a na nekim lokacijama je čak ugostila i prijatelje, pa je publika bila doista nagrađena.

Branko Đurić Đuro sa svojom autorskom predstavom „Đurologija“ obora rekorde gledanosti u svijetu teatra i stand-up-a u našoj regiji! „Đurologija“ je, naime, u dosadašnjih 60 mjeseci postojanja, igrana više od 450 puta i vidjelo ju je preko 350.000 posjetitelja te još uvijek ne prestaje oduševljavati publiku i puniti dvorane diljem regije.

KLAPA CAMBI: PREDSTAVNICI KLAPSKOG PJEVANJA U OSIJEKU I ZENICI!

 

Legendarna klapa Cambi nastupila je na pozornici u Osijeku i Zenici, gdje je publika uživala u predivnim muškim glasovima koju su se orili dvoranama.

Klapa Cambi iz Splita priznato je ime u svijetu klapske glazbe. Njihov dugogodišnji kvalitetni rad, nebrojeni nastupi u Hrvatskoj i inozemstvu te brojne osvojene nagrade najbolje govore o zavidnoj razini klapske izvedbe i odličnom prijemu kod publike.Priča o klapi Cambi započela je njenim osnivanjem 1986.godine u Kaštel Kambelovcu, a ime joj potječe od  splitske plemićke obitelji Cambi koja je imala svoje posjede na području cijele Dalmacije. Klapa od 2007. godine djeluje sa sjedištem u Splitu.

maxresdefault (1).jpg

BOŽO VREĆO

SOLISTIČKI KONCERT BOŽE VREĆE U BEOGRADU!

Božo Vrećo, jedan je od najzanimljivijih interpretatora sevdaha novijeg doba.

Božo Vrećo živi i stvara u Sarajevu, a zanimljivo je istaknuti da je po struci magistar arheologije. U nekoliko je navrata  javno  izjavio da je njegova najveća iskopina upravo bila sevdah, ali „onaj koji se pritajeno brusio i stvarao u njemu, sve dok nije ugledao svjetlost dana i zasjao punim sjajem“.

Božo Vrećo je sa svojim osebujnim glazbenim izričajem ostavio Beogradsku publiku bez daha te obećao da će se brzo vratiti kako bi on i publika ponovno mogli proživjeti dva sata emocija i vrhunske glazbe!

KALIOPI: DUPLI SOLISTIČKI KONCERT U BEOGRADU!

 

Makedonska kantautorica i pjevačica Kaliopi održala je koncert 25. i 26.11.2017. u Beogradu na Kolarcu. Kaliopi glasi za jednog od najboljih vokala u regiji, a nedavno je u sklopu svoje turneje održala tri velika koncerta u Bosni i Hercegovini. Nakon bosanskohercegovače turneje održala je dva senzacionalna koncerta u Beogradu.

O svoja dva koncerta u Beogradu uzbuđeno je izjavila:

Uvijek sam javno pokazivala ljubav prema ovom gradu i njegovim stanovnicima. Svaki novi koncert, nova je prilika i privilegija, al ii velika odgovornost. Publika u Banja Luci zrači jednom posebnom toplinom i iznimna mi je čast nastupiti ovdje opet! Jako se veselim i nadam se velikom odazivu i zajedničkom slavlju!

w873.jpg
9efb4085a3f6f4e3a8c1870df87f963f_gallery_single_view.jpg

11. SEVDAH U LISINSKOM

 

Jedinstveni koncertni program pod nazivom „Sevdah u Lisinskom“ koji je već odavno stekao naslov tradicionalnog koncerta, održao se u Zagrebu, 8.11.2017. u KD Vatroslav Lisinski u 20 sati. Eminentni pjevači sevdaha ujedinili su se  i prikazali svu ljepotu sevdalinki – bosanskih, tradicionalnih i gradskih ljubavnih pjesama.

Zagrebačka publika je 8. studenog imala priliku čuti pjesme koje nikoga ne ostavljaju ravnodušnim, a neke od njih su: Žute dunje, Tebi majko misli lete, Emina, Ne klepeći nanulama, Čudna jada od Mostara grada, S one strane Plive, Lijepi li su mostarski dućani, Moj dilbere, Snijeg pade na behar na voće, Jutros mi je ruža procvetala, Kad ja pođoh na Bembašu, Vino piju age Sarajlije i mnoge druge.

Sevdah u Lisinskom već punih 10 godina ostavlja zagrebačku publiku bez daha sa svojim dvosatnim progamom koji je uistinu melem za dušu

VEČE SEVDALINKI: BEOGRAD

 

Tradicionalni koncert “Veče sevdalinki” i ove godine je okupio eminentna imena sevdaha i predstavio beogradskoj publici kultne pesme. Publika je 8.novembra u Domu Sindikata uživala u  ovoj emotivnoj večeri koju je predvodio doajen Nedžad Salković, ali tu su bila i druga velika i prepoznatljiva imena: Nedeljko Bilkić, Biljana Krstić, Enes Begović, Ilma Karahmet, Azra Husarkić, Ringo Hamidović i mnogi, mnogi drugi uz pratnju orkestra maestra Dinka Mujanovića.

sevdalinke1.jpg
24774967_10215677779124608_3486747778254863100_n.jpg

BOŽO VREĆO: SOLISTIČKI KONCERT U SARAJEVU!

Božo Vrećo je najavio nekoliko solističkih koncerata za jesen 2017. Jedan od njih je koncert u Sarajevu, gdje je nagradio publiku svojim interpretacijama bezvremenskih sevdalinki. Dom Mladih u Sarajevu je vrvio publikom koji su samog Božu Vreću ispratili ogromnim aplauzom i zahvalama.

Umjetnik, interpretator i autor sevdalinki Božo Vrećo tijekom posljednjih nekoliko godina postao je ne samo regionalna, već i europska i svjetska glazbena senzacija. New York Times je ovog lirskog tenora nedavno okarakterizirao kao „Čovjeka anđeoskog glasa, koji dotiče srca i miluje duše!“, te ga dodatno istaknuo kao sinonim potpune slobode. 

NINA BADRIĆ

Glazbena diva nastupila u banjalučkoj tvrđavi Kastel!

Nina Badrić, održala je solistički koncert u tvrđavi Kastel u Banja Luci 30. rujna.

Uz aktuelne hitove “Vrati me”, “Ljubav za tebe”, “Dani i godine” i “Vjetrenjače” i starije pjesme kao što su “Čarobno jutro”, “Takvi kao ti”, “Da se opet tebi vratim”, “Dodiri od stakla”, publika je istinski uživala uz jedan od najboljih ženskih vokala u regiji.

nina-badric-banja-luka-30.9.2017.3.jpeg
1851240.jpg

KALIOPI

Makedonska diva nastupila u banjalučkoj tvrđavi Kastel!

 

Kaliopi glasi za jednog od najboljih vokala u regiji, a nedavno je u sklopu svoje turneje održala tri velika koncerta u Bosni i Hercegovini. Sada je opet prilika da zapjeva pred Banjalučkom publikom za koju gaji posebne uspomene i emocije. 

Posljednjih je godina Kaliopi opet udružila snage, kao na početku svoje karijere, s producentom Romeom Grillom. Stoga ne čudi da su svi njezini aktualni hitovi nastali u njegovoj radionici, dok je tekstove pisala sama Kaliopi. 

Kaliopi je vjernoj publici uz aktualne singl „Rođendan“ i nedavni hit „Kesteni“ te Melem“, „Mrvica“, „Vučica“ i ostale pjesme s albuma „Melem“ i neizostavne eurovizijske uspješnice „Crno i belo“ priredila nezaboravnu večer punu zabave i pozitivne atmosfere.

KLAPA CAMBI I ZORICA KONDŽA

Glazbena poslastica u kuli Kamerlengo u Trogiru!

7. kolovoza Klapa Cambi Split & Zorica Kondža održali su zajednički koncert u Trogiru
Fenomenalna Klapa Cambi Split koji iza sebe imaju samo Hitove. Ovoga ljeta održali su koncert u Trogiru u kuli Kamerlengo, 07. kolovoza, s početkom u 21 sat. Međutim to nije sve… Na koncert su pozvali jednu od najzapaženijih ženskih glasova legendarnu Zoricu Kondžu.

Ponajbolja klapa Hrvatske Klapa Cambi Split i Zorica Kondža ujedinili su snage na pozornici najljepše kule diljem Dalmacije, naravno nezaobilazne destinacije svih posjetitelja, Kule Kamerlengo.

da48d56d9ab67c7c5e5800aac39aa5d9.jpg
561401.jpeg

NINA BADRIĆ

Glazbena čarolija u Splitu!

Na jednoj od najljepših otvorenih pozornica u Hrvatskoj, ljetnoj pozornici na splitskom Sustipanu, 3. kolovoza svoj je ekskluzivni koncert održala naša glazbena diva, Nina Badrić.

Koncert Nina Badrić – glazbena čarolija u Splitu. Ne skrivajući uzbuđenje zbog povratka pred splitsku publiku, Nina je koncert željno iščekivala.

„Ne znam hoćete li mi vjerovati ako vam kažem da se toliko radujem tom koncertu već unaprijed, da doista jedva čekam početak kolovoza. U Splitu nisam dugo pjevala, a splitska publika i ja volimo se snažno i to od prvog susreta. Pogotovo sam sretna što dolazim na Sustipan, u taj jedinstven prirodni ambijent, u koji će se se moja glazba savršeno uklopiti,  u to sam sigurna. Koncert će biti sjajan, a znam da ćemo ga od samog početka, pa sve do bisa, otpjevati publika i ja – zajedno. Bit će to noć za pamćenje!“ istaknula je Nina Badrić.

MASSIMO SAVIĆ AND THE BAND

Koncerti Massimo Savić & band – ljetna turneja 2017!

Fenomenalni Massimo Savić ovoga ljeta održao je koncerte u Banja Luci, Trogiru, Dubrovniku, Solinu i Makarskoj!

Koncert Massimo Savić & band – ljetna turneja. Ponajbolji muški vokal Hrvatske, ali i regije, karizmatični pjevač i glazbenik osvojio je sve radijske top ljestvice svojim ljetnim hitom „Neka ti plove brodovi“, a ovoga ljeta fanovi Massima mogli su ga poslušati na brojnim lokacijama na Jadranu.

Također, u  pripremi je i novi Massimov studijski album koji će se uskoro pojaviti na tržištu, a ljetna koncertna turneja svojevrsna je uvertira u iščekivanje novog albuma.

Koncerti su bili prava glazbena poslastica za sve ljubitelje Massima, a odlična produkcija i posebnost ambijenta lokacija dodatni su razlozi da se ovi koncerti još uvijek prepričavaju!

170329034.2_xl.jpg
thumbnail-ciro-102309.jpeg

TARIK FILIPOVIĆ, ĆIRO

Monodrama Tarika Filipovića na ljetnoj turneji!

Ćiro“ zajedno s Tarikom Filipovićem autorski potpisuje Antonio Gabelić, a glavni producent predstave je renomirani producent Tomislav Kašljević.

Odmah s prvim izvedbama „Ćire“ početkom ožujka već obilazi brojne gradove u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.

Predstava „Ćiro“ osvojila je srca publike na prvu loptu, a Tarik Filipović u njoj zaista briljira. Osim glumački i redateljski, Tarik Filipović predstavu potpisuje i scenografski te je, zajedno s Miroslavom Ćirom Blaževićem, sudjelovao i u odabiru glazbe.

Tarik Filipović jedan je od najpoznatijih glumaca naših prostora. Rođeni Zeničanin, sa svojim je predstavama  „Spektakluk“ i „Magic Act Show“  obarao rekorde popularnosti, a s predstavom „Ćiro“ već sada kreće u istom smjeru.

BOŽO VREĆO

Spektakl u tvrđavi Sv. Mihovila u Šibeniku

Umjetnik, interpretator i autor sevdalinki Božo Vrećo tijekom posljednjih nekoliko godina postao je, ne samo regionalna, već i europska i svjetska glazbena senzacija. New York Times je ovog lirskog tenora nedavno okarakterizirao kao „Čovjeka anđeoskog glasa, koji dotiče srca i miluje duše!“.

Muško-ženska dualnost  Bože Vreće iz koje proizlazi posebna dramatičnost i virtuoznost, njegovu a capella interpretaciju sevdalinki čine istinski emotivnim doživljajem.  Vrećo je do sada je objavio četiri studijska albuma, a posljednji pod nazivom “Pandora”.

božo-vrečo-šibenik-11.8.2017.-plakat.jpeg
Djurologija-1.jpg

ĐUROLOGIJA: LJETNA TURNEJA 2017

 

Ljeto 2017 održana je izvedba najgledanije predstave u regiji – Đurologija u izvedbi Branka Đurića – Đure.

„ĐUROLOGIJA“ stand-up BRANKO ĐURIĆ-ĐURO

Više od dvjesto izvedba ''Đurologije'' i ''Zbirka intimnih razmišljanja i pogleda na život''. Do sada je prikazano više od dvjesto izvedbi Đurologije diljem regije. Predstava je postigla veliki uspjeh u Americi, kao i u Australiji.

BOŽO VREĆO

Sevdalinke na Špancirfestu 2017!

 

Božo Vrećo, sa svojim anđeoskim glasom i jedinstvenim interpretacijama bezvremenskih sevdalinki uveličao je događaj Špancir Festa u Varaždinu, kao dio unikatnog programa koji taj događaj nudi.

Na repertoaru predstojećeg, iščekivanog koncerta, uz tradicionalne sevdalinke, Božo Vrećo uvrstit će i autorske sevdalinke, pri čemu valja istaknuti njegov neosporan talent i umijeće u autorstvu novih sevdalinki, gdje je svojim stvaranjem popunio prazninu koja je trajala više od trideset godina, koliko nisu pisane nove sevdalinke. 

 

20992894_10214757871567494_8361949700259662539_n.jpg
P.png

MASSIMO SAVIĆ AND THE BAND

Turneja BiH, Sarajevo i Tuzla!

 

Jedan od najboljih pjevača s hrvatske muzičke scene, Massimo Savić, održao je velike solističke koncerte diljem Bosne i Hercegovine.

Ovim koncertima Massimo je proslavio 30. godina uspješne karijere. Posjetioci su mogli uživati uz hitove sa zadnjeg albuma „Dodirni me slučajno“, ali i u nekim starim numerama, te obradama najpopularnijih pjesama sa ovih prostora.

Na koncertima je bila upriličena i promocija pilot singla, „Suze nam stale na put”, sa novog albuma koji je u pripremi i koji već sada izazvao veliko zanimanje, kako publike tako i muzičkih kritičara.

BOŽO VREĆO

Fantastičan koncert u sklopu Dubrovačkih ljetnih igara!

 

I dalje nas ne prestaje oduševljavati svojim prekrasnim izvedbama, što je dodatno prezentirao koncertom u sklopu Dubrovačkih ljetnih igara 2017. Božo Vrećo oduševio je publiku svojim izvedbama bezvremenskih sevdalinki.

Božo Vrećo je u sklopu programa 68. Dubrovačkih ljetnih igara uz pratnju Đela Jusića jr na klaviru i violinistice Aleksandre Pereule izveo još jedan spektakularan koncert u atriju palače Sponza, što je dodatno pridodalo čaroliji samog događaja.

 

maxresdefault (2).jpg
thumbnail-ciro-102309.jpeg

TARIK FILIPOVIĆ, “ĆIRO”

Proljetna turneja 2017.

 

Svima poznat glumac i voditelj Tarik Filipović predstavio je svoju hit komediju gradovima u regiji.


U sklopu ovogodišnje proljetne turneje hit komedija nasmijala je publiku u Travniku i Zenici, u Splitu i Sarajevu, u Čakovcu, Osijeku i Bjelovaru te Koprivnici i Puli.

Osebujan i neponovljiv nogometni trener svih trenera, kako su ga prozvali na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. čije rečenice citiraju dan danas, njegovo slavno “sine moj”  dalo mu je neizbrisiv osobni pečat, kao i njegova neposrednost, ali i ekscentričnost.

BOŽO VREĆO

Fantactični koncerti u Rijeci, Beogradu i Mostaru!

Umjetnik, interpretator i autor sevdalinki Božo Vrećo tijekom posljednjih nekoliko godina postao je, ne samo regionalna, već i europska i svjetska glazbena senzacija. New York Times je ovog lirskog tenora nedavno okarakterizirao kao „Čovjeka anđeoskog glasa, koji dotiče srca i miluje duše!“.

Muško-ženska dualnost  Bože Vreće iz koje proizlazi posebna dramatičnost i virtuoznost, njegovu a capella interpretaciju sevdalinki čine istinski emotivnim doživljajem.  Vrećo je do sada je objavio četiri studijska albuma, a posljednji pod nazivom “Pandora”. U ljetnim mjesecima 2017. izaći će i njegov peti album, „Božo Vrećo- live in Paris“ – radi se o snimci live koncerta  iz čuvenog pariškog Théâtre Le Palace.

 

božo-vrečo-rijeka-14.4.2017.jpeg
tarik-rene.jpg

“SPEKTAKLUK” PREDSTAVA – BIH TURNEJA

 
Hit predstava „Spektakluk“ zagrebačkog Kazališta „Kerempuh“ autorskog i glumačkog dvojca: Rene Bitorajac i Tarik Filipović.

Napokon u Bosni i Hercegovini na mini-turneji koja je obuhvatila predstave u Sarajevu 28.10. u Bosanskom kulturnom centru, dan kasnije 29.10. u Zenici, u Bosanskom narodnom pozorištu i konačno 30.10. u Tuzli, u Bosanskom kulturnom centru.

2CELLOS I ZAGREBAČKA FILHARMONIJA 

Još jedan odličan koncert u Kombank Areni u Beogradu!

Proslavljeni violončelistički dvojac 2CELLOS, trijumfirao je u rasprodanoj Kombank Areni u Beogradu ispred 15 tisuća ljudi!

Dvosatni spektakl producirao je Tomislav Kašljević. Koncertom u Kombank Areni 2CELLOS su promovirali  svoj tek objavljeni album “Score”, koji je  snimljen s Londonskim simfonijskim orkestrom i na kojem su obradili popularne filmske glazbene teme, a Luka i Stjepan potpisuju produkciju albuma, zajedno s Nickom Patrickom.

Cellosi su koncert otvorili temom iz filma Vatrene kočije. Nakon čega su nanizali druge skladbe s novog albuma “Score”, najpopularnije filmske teme iz filmova Kum, Hrabro srce, Titanik, Igra prijestolja i drugih. Posebno su oduševili skladbom “Now We are Free” iz filma  Gladijator. Arena se gotovo zatresla od pljeska i povika oduševljenja kada su uz posebne efekte i sjajnu pirotehniku odsvirali hit benda  AC/DC – „Thunderstruck“.Nisu izostali ni  “Smooth Criminal“  Michaela Jacksona, “Smells Like Teen spirit” Nirvane, „Satisfaction“ Rolling Stonesa  i mnoge druge uspješnice.

 

2cellos-kombank-arena-2017-13.jpeg
kaliopi_-_banja_luka_tvrdava_kastel.jpg

KALIOPI

Turneja u veljači 2017.

Poznata makedonska pjevačica sa specifičnom bojom glasa zapjevala je na pozornicama diljem regije. U veljači 2017. Read more about lightning slots . posjetila je Zagreb, Tuzlu, Banja luku, Mostar, Zenicu i Sarajevo gdje je nagradila publiku svojim prekrasnim izvedbama.

Kaliopi glasi za jednog od najboljih vokala u regiji, a nedavno je u sklopu svoje turneje održala tri velika koncerta u Bosni i Hercegovini. Sada je opet prilika da zapjeva pred Banjalučkom publikom za koju gaji posebne uspomene i emocije.

Kaliopi će vjernoj publici uz aktualne singl „Rođendan“ i nedavni hit „Kesteni“ te Melem“, „Mrvica“, „Vučica“ i ostale pjesme s albuma „Melem“ i neizostavne eurovizijske uspješnice „Crno i belo“ prirediti nezaboravnu večer punu zabave i pozitivne atmosfere. 

VEČE SEVDALINKI, BEOGRAD

Koncert za dušu i pamćenje!

Eminentni pjevači sevdaha su se okupili na pozornici Doma sindikata i svu lepotu sevdalinki – bosanskih, tradicionalnih i gradskih ljubavnih pjesama predstavili publici Beograda na koncertu za dušu i pamćenje.

Na koncertu su se okupili svjetski priznati izvođači sevdalinki poput Nedžad Salković, prepoznatljivog po vrsnoj interpretaciji sevdalinki pa i one kultne, “Ne klepeći nanulama”, a uz njega i druga velika imena: Enes Begović, Merima Njegomir, Sejo Pitić, Reuf Feković, Marija Šestić, Ringo Hamidović, Alma Subašić…. Pjevače će pratiti vrhunski 12-člani orkestar maestra Dinka Mujanovića.

 

sevdalinke1.jpg
Djurologija-1.jpg

ĐUROLOGIJA

Zimska turneja po gradovima regije!”Proljetna turneja 2017.

Karizmatični Branko Đurić Đuro autor je jedne od najgledanije predstave u regiji pod nazivom “Đurologija”. Predstava je apsolutni rekorder po gledanosti te zbog toga započinje još jednu turneju za veseli početak godine.

Branko Đurić Đuro sa svojom autorskom predstavom „Đurologija“ obora rekorde gledanosti u svijetu teatra i stand-up-a u našoj regiji! „Đurologija“ je, naime, u dosadašnjih 60 mjeseci postojanja, igrana više od 450 puta i vidjelo ju je preko 350.000 posjetitelja te još uvijek ne prestaje oduševljavati publiku i puniti dvorane diljem regije.

bottom of page