top of page

2023.

Jon Lord's Concerto for Group and Ochestra u Zagrebu, Sarajevu i Ljubljani 

Spoj klasike i rocka oduševio je posjetitelje punog košarkaškog centra Dražen Petrović, dvorane Mirza Delibašič i Cankarjevog doma. Jon Lord’s Concerto for Group and Orchestra kao i nekoliko hitova Deep Purplea  odzvanjali su uz neobičan spoj Zagrebačke filharmonije i all star benda kojeg su činili Bruce Dickinson, John O’Hara , Tanya O’Callaghan, Kaitner Z Doka i Bernhard Welz, predvođeni dirigentskom palicom Paula Manna.

GTA_4886.jpg
simonediluca_perpetuumjazzile_udine_DSC_9320- (1)_edited.jpg

Perpetuum Jazzile - slavljenička turneja 

Jedna od najvećih i najprepoznatljivijih vokalnih skupina na svijetu Perpetuum Jazzile 2023. obilježava 40 godinu postojanja. U sklopu obilježavanja ovog jubileja nastupila je u Zagrebu, Beogradu, Sarajevu, Skoplju i Zenici. Ovaj vokalni orkestar iz Slovenije, izuzetno cijenjen od strane glazbene kritike, poznat je po snažnim ritmovima koji posjeduju bogatu harmoniju, neusporedivu kreativnost, pozitivnu energiju i raznolikost glazbenih žanrova koje pjevači stvaraju svojim glasovima – pop, rock, jazz, gospel, blues, bossa nova, disco, funk, etno i drugi. 

HOTEL 88 - Kerempuh

 

Nakon prošlogodišnje premijere u Tvornici kulture koja je privukla preko 800 gledatelja, ekipa ove hit predstave u ovoj je godini rasprodala nekoliko puta gledalište zagrebačkog Kerempuha. Hotel 88 romantična je priča koja predstavlja jedinstveni spoj suvremenog ambijentalnog teatra i tradicionalne komedije situacije. Rađena je po motivima teksta “Privatni životi” N. Kauarda, adaptaciju i režiju potpisuje Staša Koprivica, a producent je Ljubomir Dorontić. U predstavi igraju Tamara Krcunović, Anđela Jovanović, Milan Marić i Vladimir Aleksić.

IMG-20230224-WA0005_edited.jpg
IMG-20230305-WA0005.jpg

Ima neka tajna veza u Skoplju  

​ „Ima neka tajna veza – Made In Sarajevo“ izvanredan je spoj elegancije filharmonije s rockom i popom sarajevskih hitova. Poznate pjesme Merlina, Bijelog dugmeta, Indexa, Plavog Orkestra, Crvene jabuke, Zdravka Čolića, Kemala Montena, Teške industrije i Valentina u posve novom aranžmanu i uz moćnu pratnju Makedonske filharmonije za ovu prigodu otpjevali su Aida Mušanović-Arsić, Nermin Puškar, Robert Čolina, ​Agni Avshar, Lozano i Marko Kutlić, dok su filharmonijom ravnali  Rankao Richtman i Josip Cvitanovića.

Stefanovski i V3 Trio - Zagreb, Rijeka, Ljubljana, Osijek

Jedan od najvećih gitarističkih virtuoza na ovim prostorima, Vlatko Stefanovski sa svojim V3 triom na proljetnoj turneji posjetio je nekoliko hrvatskih gradova. Obožavatelji su u Zagrebu, Ljubljani, Rijeci i Osijeku uživali u probranom repertoara koji čine veliki hitovi poput: Jovano Jovanke, Kao kakao, Mamurni ljudi, Čuvam noć od budnih… kao i u njegovoj nevjerojatnoj gitarskoj tehnici kojom vješto kombinira ethno-jazz, instrumentalni rock, jazz-fusion i blues latkovog i Leb i sol repertoara koji čine veliki hitovi poput: Jovano Jovanke, Kao kakao, Mamurni ljudi, Čuvam noć od budnih…

IMG-0185.jpg
bottom of page