top of page

2022

ROCK THE OPERA - turneja SPLIT, ZADAR, ZAGREB

 U sklopu mini turneje 'Rock the Opera' u veljači dalmatinska i zagrebačka publika imala je priliku puna tri sata uživati u najvećim klasičnim rock hitovima sastava Queen, Deep Purple, Pink Floyd, Led Zeppelin, AC/DC, Rainbow, U2 i drugih u izvedbi Dine Jelusića, Leanne Jarvis i Maky te uz snažnu pratnju Zagrebačke filharmonije pod vodstvom dirigenta i idejnog tvorca Friedemanna Riehlea. 

DSC_8324 (1).jpg
maca HD .jpg

 

 ''Kakva ti je žena, takav ti je život'' rapidnom je brzinom osvojila cijelu regiju. Za prvih godinu dana igranja predstave, Dragan Marinković Maca napunio je 50-tak dvorana širom regije, karte su nestajala u nekoliko sati, te je predstavu pogledalo više od 50,000 ljudi. Poslije prve godine gledatelje je teško više i brojati, no jedno je sigurno – interes ne jenjava, a mnogi se u publiku vraćaju ponovno, jer ovo je predstava koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

''DEJT'' - Ljubljana, Sevnica ob Dravi, Zagreb

Akademska glumica Sandra Silađev svojom autorskom monodramom Dejt i dalje izaziva nevjerojatan interes publike koja ''razgrabi'' ulaznice u samo nekoliko sati. Isto je bilo i u Cankrajevom domu,  Hramu kulture Arnold Tovornik i čak dvije večeri zaredom u prepunoj zagrebačkoj Tvornici kulture.  Osim što publiku nasmije do suza Sandra Silađev  kroz predstavu progovara o važnim društvenim temama o kojima se šuti, osobito o duplim standardima nametnutima prije svega ženama 

đuro hd 5.jpg

ĐUROLOGIJA u Samoboru! 

 ​

Branko Đurić Đuro sa svojom je autorskom predstavom „Đurologija“ oborio sve rekorde gledanosti u svijetu teatra i stand-upa u našoj regiji! Spoj prepoznatljivog bosanskog šarma i dugogodišnjeg glumačkog iskustva pokazao se kao dobitna kombinacija kojom i dalje puni dvorane gdje god došao! Sa svojom zbirkom  intimnih razmišljanja i pogleda na život koje prepričava na iskren i urnebesan način,  oduševio je i nasmijao i samoborsku publiku! 

''STEFANOVSKI I V3 TRIO'' - BiH turneja 

Obožavatelje akustične gitare i najbolje svirke imali su priliku u ožujku uživati su u magičnim zvucima gitare neponovljivog glazbenika Vlatka Stefanovskg u pratnji V3 tria u čak pet bh. gradova - u  Zenici, Gračanici, Sarajevu, Tuzli i Mostaru, te se uživo uvjeriti zbog čega je Stefanovski  svsrtan u top 100 gitarista na svijetu!  Stefanovski i V3 trio pokazali su Bosni i Hercegovini svoje umijeće kombinirajući instrumentalni rock, etno jazz, blues i jazz fusion, stvarajući zanimljive i prelijepe zvučne pejzaže. 

9ED89E84-B295-4FCB-B86E-A3168F90FFC2_edited.jpg
IMG-20220418-WA0012.jpg

ŽELJKO JOKSIMOVIĆ U ARENI ZAGREB - 

Željko Joksimović u Zagrebu je nastupio nakon više od 500 dana pauze, te je okupio nevjerojatan broj od 15 tisuća obožavatelja i poklonio im koncert koji će se dugo pamtiti. JOksimović je ovim trosatnim spektaklom bez pauze još jednom potvrdio status jednog og najpopularnijih glazbenika u regiji.

Anđelka Prpić sa predstavom ''ŠTA ME SNAĐE''  ponovno gostovala u Hrvatskoj

Simpatična Anđelka Prpić koja je stekla veliku regionalnu popularnost s hit serijom "Andrija i Anđelka" i dalje puni kazališne sale širom regije sa svojom monodramom "Šta me snađe", pa je tako ovoga travnja napunila Centar Gervais u Opatiji, te odmah idućeg dana Tvornicu kulture u Zagrebu.  Još jednim gostovanjem u Hrvatskoj Anđelka je u predstavi u kojoj glumi 12 lica pokazala neospornu glumačku veličinu. 

D7CF5015-7EFB-4442-8585-7AB1F4BBFA9F.JPG
Klape Pula ljeto 2022 33.jpeg

VEČER KLAPSKE PJESME U PULSKOJ ARENI 

 ​

Slavne klape Cambi i Iskon, izvrsne klape Šufit i Sv. Juraj HRM iz Splita, dubrovačka klapa Kaše, riječka ženska klapa Luka te klapa Vinčace iz Novog Vinodolskog napunile su pulsku arenu i pretvorile ju na jednu večer u malo mediteransko mjesto. Nastupom duljim od dva sata, pod voditeljskom palicom Branka Uvodića, klape su posjetitelje odvele na putovanje najljepšom hrvatskom glazbenom tradicijom, od Dubrovnika do Pule.

IMA NEKA TAJNA VEZA -  Trogir i Šibenik

Glazbeni spektakl „Ima neka tajna veza – Made in Sarajevo“ jedinstveni je događaj na kojem je publika uz pratnju Zagrebačke filharmonije uživala u legendarnim hitovima sarajevskih pop i rock-bendova i pjevača i tako se na jednu večer vratili u dane kad je Sarajevo bilo regionalni glazbeni centar s bendovima kao što su Merlin, Bijelo dugme, Indexi, Plavi Orkestar, Crvena jabuka, Zdravko Čolić, Hari Mata Hari, Kemal Monteno, Vajta, Zabranjeno pušenje, Jadranka Stojaković, Teška industrija, Valentino.... 

 

DSC_8689-2 (1).jpg
8-16-mostar-sevdah-23.jpg

MOSTAR SEVDAH REUNION  u Šibeniku

 ​

Jedan od najpoznatijih balkanskih i etno sastava, legendarni Mostar Sevdah Reunion nastupili su u Tvrđavi sv. Mihovil u Šibeniku. Svojim jedinstvenim stilom izvođenja te kombinacijom izvornih sevdalinki s jazz, blues, soul i etno glazbenim elementima, pioniri sevdaha 21. stoljeća, Mostar Sevdah Reunion oduševlili su publiku u Tvrđavi sv. Mihovil, u Šibeniku.

NINA BADRIĆ u Makarskoj i Trogiru 

Jedna od najuspješnijih hrvatskih glazbenica nastupila je u Makarskoj i u kuli Kamerlengo u Trogiru. Nina Badrić, višestruka osvajačica prestižne nagrade Porin i jedna je od najcjenjenijih i najtrofejnijih glazbenika čija se popularnost proširila i izvan granica Hrvatske okupljenu publiku dirnula je svojim baladama i pop uspješnicama.

 

DSC_1973.jpg
DSC_4944.jpg

SUSTIPAN -  Festival "S okusom soli..."

Tijekom četiri dana programa park u Splitu postao je čaroban spoj intimne atmosfere i jedinstvene lokacije uz dobro poznate zvukove, među kojima je svatko mogao pronaći nešto za sebe - od Queen Real Tributea koji je oživio uspomenu na jedan od najvećih rock bendova u povijesti, anđeoskog glasa Bože Vreće koji svojim castrato glasom ispjevavao najdublje emocije, do jedne od naših najpoznatijih klapa - Rišpet.

BAJAGA u Opatiji, Makarskoj i Trogiru 

Kroz više od 30 godina postojanja, kultni pjevač, gitarist i autor Momčilo Bajagić – Bajaga još je jednom potvrdio da se zauvijek upisao u srca mnogih generacija obožavatelja. Publika je ovog ljeta u Trogiru, Makarskoj i Opatiji imala  priliku čuti nove ali i legendarne stare hitove, stvarane kroz dugi niz godina među koje se svakako ubrajaju 'Tišina', 'Ti se ljubiš (na tako dobar način)', 'Zažmuri', 'Plavi Safir', 'Dobro jutro džezeri', 'Muzika na struju', '220 u voltima', 'Tamara', 'Sa druge strane jastuka'...

DSC_5904.jpg
DSC_4944.jpg

VRSAR - "U zagrljaju glazbe, kamena i mora"

Jedna od najatraktivnijih lokacija u Istri - kamenolom Montraker u Vrsaru - krajem rujna postao je dom 2. festivala "U zagrljaju glazbe, kamena i mora". Na ovoj predivnoj pozornici iznad morske obale nastupila su vrhunska glazbena imena iz regije: Neno Belan, Božo Vrećo, Queen Real Tribute i Urban & 4

bottom of page