top of page
21.12. Predstava "Dejt" by Sandra Silađev, Kino Urania
21.12. Predstava "Dejt" by Sandra Silađev, Kino Urania

Tue, Dec 21

|

Osijek

21.12. Predstava "Dejt" by Sandra Silađev, Kino Urania

Registration is closed
See other events

Vrijeme i lokacija

Dec 21, 2021, 8:00 PM

Osijek, Ul. Vjekoslava Hengla 1, 31000, Osijek, Croatia

Event

VAŽNA OBAVIJEST:

Za prisustvovanje predstavi, uz kupljenu ulaznicu, treba priložiti COVID potvrdu u elektronskom ili pisanom obliku.

Ulazak na predstavu moguć je uz predočenje COVID POTVRDE.

Nakon odrađene turneje po Hrvatskoj u studenom, zbog velikog interesa publike, Sandra Silađev ponovno se vraća. Autorska monodrama pod nazivom „Dejt“ predstavit će se gledateljima i gledateljicama u novom datumu, ovoga puta 21. prosinca u Kino Urania u Osijeku s početkom u 20 sati.

U ovoj predstavi, Sandra Silađev nalazi se u ulozi srednjovječne gospođe i samohrane majke Olivere Živković koja je izašla na zakazani ljubavni sastanak, ali njezin „dejt“ se ne pojavljuje.

Olivera dakle čeka: Koga i što? Hoće li saznati rezultate svojih zdravstvenih nalaza? Hoće li otkriti koji je smisao braka i zaklinjanja na vječnu ljubav? Kako Olivera tretira majčinstvo i tumači položaj žene u današnjem društvu? Da li će shvatiti zašto je dužina haljine i visina štikle obrnuto proporcionalna jačini morala? Hoće li saznati da li su kafići prilagođeni potrebama osoba sa invaliditetom? Da li je svijet sigurno mjesto za tinejdžerke? Da li je bolje biti plaćena ili neplaćena domaćica? Kako samohrana majka u isto vrijeme i doji bebu i ide na posao?

Olivera Živković se osjeća kao dama, usidjelica, raspušteni, ali čak i kao udovica mada joj nije nitko preminuo. Izluđena je kategorizacijama i čudnim odnosima između ljubavnik u 21. Stoljeću. Smatra kako ne traži puno od života, samo ono jednostavno što svaki odrasli pojedinac želi za sebe – pronalazak srodne duše.

Ima li je za Oliveru u “ovom cijelom svijetu”? Ili barem na internetu?

Publika će biti u prilici pratiti tijek Oliverinih misli, ali također i da pomogne u odgovorima na neka od pitanja tijekom specijalnog Q&A epiloga.

VAŽNA NAPOMENA: Ova monodrama nije za maloljetne osobe jer se vulgarnost i prostačka retorika koriste kao instrument koji se prikazuju dupli standardi, nametnuti prije svega ženama dok je sa sobom važno ponijeti DOBRO RASPOLOŽENJE. ☺

Ulaznice možete kupiti u sustavu Eventim i blagajna dvorane 

Podijeli

bottom of page