top of page
Bajaga u Vrsaru
Bajaga u Vrsaru

Thu, Aug 24

|

kamenolom Montraker

Bajaga u Vrsaru

Legendarni sastav Bajaga & Instruktori otvorit će 24. kolovoza u 21 sat treći festival “U zagrljaju kamena i mora”. Jedan od najuspješnijih pop-rock sastava s prostora bivše države, čija popularnost ni danas ne jenjava podsjetit će publiku na nove, ali i legendarne stare hitove.

Registration is closed
See other events

Vrijeme i lokacija

Aug 24, 2023, 9:00 PM

kamenolom Montraker, Vrsar, Hrvatska

Event

Kroz više od 30 godina postojanja, pjevač, gitarist i autor Momčilo Bajagić – Bajaga svojim se pjesmama zauvijek upisao u srca mnogih generacija obožavatelja. Glazbenu karijeru započinje već kao tinejdžer u grupi TNT, 1974. g. Samo četiri godine kasnije postaje članom Riblje Čorbe s kojima provodi šest godina, unutar kojih su objavili pet albuma. 1984. objavljuje Pozitivnu geografiju, debitantski (solo) album, na čijoj promociji, spletom okolnosti nastaju i Instruktori. Album je iste godine proglašen albumom godine, a Bajaga osvaja titulu rokera godine. Trideset i devet godina kasnije, Bajaga iza sebe ima bogatu kantautorsku i diskografsku ostavštinu. Pjesme: Zažmuri, Kad hodaš, Tišina, Tamara, Sa druge strane jastuka, Život je nekad siv, nekad žut ili Od kad tebe volim samo su djelić glazbene liste koja je obilježila mnoge generacije, a zasigurno će obilježiti još mnoge nakon nas.

Na ovu predivnu pozornicu iznad morske obale od 24 do 27. kolovoza, u sklopu festivala U zagrljaju kamena i mora stižu i druga vrhunska glazbena imena.

Doživljaj za pamćenje publici će druge večeri, 25. kolovoza, prirediti Tomislav Bralić i klapa Intrade, naša nagrađivana klapa koja na svoj prepoznatljiv način njeguje baštinu klapskog izričaja. Među romantičnim dalmatinskim šansonama naći će se i Zora bila, Škrinja ljubavi, Zalutali pogled…

Treće večeri festivala, 26. kolovoza, nastupit će gitarski virtuoz Vlatko Stefanovski s novom, dosad najmlađom postavom svog tria pod imenom V3 trio i s probranom selekcijom Vlatkovog i Leb i sol repertoara koji čine veliki hitovi poput: Jovano Jovanke, Kao kakao, Mamurni ljudi, Čuvam noć od budnih…

Četvrte večeri u nizu, 27. kolovoza,  festival će zatvoriri čuveni Gipsy Kings feat. Tonino Baliardo sa svojom energičnom fuzijom španjolskog flamenca, rumbe, salse, popa i tradicionalne romske glazbe, među kojima će se naći i najveći hitovi poput: Bamboleo, Djobi Djoba, Volare, Baila Me, Bem Bem Maria, A Mi Manera…

Festival “U zagrljaju kamena i mora” rodio se 2021. godine u organizaciji Music Timea, a ideju je u suradnji s Gradom Vrsarom odlučio provesti producent Tomislav Kašljević koji ističe kako se radi o jedinstvenom događaju na zaista jedinstvenoj lokaciji. "Nakon što sam vidio to impresivno mjesto, znao sam da tamo moramo napraviti festival. Ideja je da svakako dovedemo najbolja regionalna glazbena imena i mislim da smo u tome i uspjeli" - rekao je Tomislav Kašljević.

Kamenolom Montraker nalazi se na poluotoku sjeverozapadno od starogradske jezgre Vrsara (sa sjeverozapadne strane crkve i stare benediktinske opatije svete Marije) te je svojom veličinom, lokacijom i povijesnim značenjem zasigurno najvažnije nalazište kamena na Vrsarštini.

Festival “U zagrljaju kamena i mora” izvanredni je glazbeni spektakl koji zadivljuje i očarava publiku. Poslušajte vrhunske glazbenike u jedinstvenom ambijentu prapovijesnog kamenoloma Montraker! Uživajte u predivnoj glazbi na nenadmašnoj lokaciji u Vrsaru od 24. do 27. kolovoza, svake večeri od 21 sat.

Ulaznice su dostupne u sustavu eventim.hr.

Podijeli

bottom of page