top of page
BOŽO VREĆO
BOŽO VREĆO

uto, 02. stu

|

Kocertna Dvorana Vatroslav Lisinski

BOŽO VREĆO

JEDINSTVENI, FENOMENALNI I NEPONOVLJIVI BOŽO VREĆO VRAĆA SE U ZAGREB! 02. STUDENOG U K.D. LISINSKI S POČETKOM U 20:00H

Registration is Closed
See other events

Time & Location

02. stu 2021. 20:00

Kocertna Dvorana Vatroslav Lisinski, Trg Stjepana Radića 4, 10000, Zagreb, Croatia

About the event

JEDINSTVENI, FENOMENALNI I NEPONOVLJIVI BOŽO VREĆO VRAĆA SE U ZAGREB! 02. STUDENOG U K.D. LISINSKI S POČETKOM U 20:00H

Ulazice kupite na blagajni K.D. Lisinski kao i na sustavima Eventim i Entrio!

Božo Vrećo šestim albumom Lachrimæ zaokružuje cjelinu autentičnog ispjevavanja i izvornih tekstova Sefarda- koji se sastoji od otočnih pjesama, kroz dijapazon kantauturskog rada i pripjeva autohtono s područja BiH, te tako kroz sve albume do sada formira jedan potpuno nov inovativan makamski pristup izvedbe i skladbe sevdalinki. Pristup koji je zaista katarzičan, transverzalan i unikatan- kako pišu svjetski mediji, francuski ARTE , američki New York Times i španjolski El Periodico.

Pomenuti svjetski mediji ga nazivaju Ikonom Slobode, Andjeoskim glasom koji miluje duše i otvara srca; Lirski tenor koji svojim andjeoskim kastrato glasom ispjevava najdublje emocije sa kojima se svi poistovjećuju. On pjeva o ljubavi, čežnji i razdvojenosti, o tuzi, melankoliji i samoći. Svaki Božin stih je poput ispovijesti i priznanja ljubavi, otud i takva magija na njegovim koncertima; ''Ponosan sa svoje suradnje sa osebujnim umjetnicima svjetskog glasa uz koje je napisao i nove sevdah tekstove koje njegova sve šira i brojnija publika naprosto obožava- od Lejlije pa sve do Sabe.''

Božu Vreću zaista krasi nesvakidašnji opus jer marljivo radi na muzici i studijama za balet i operu, dokumentarne filmove o sevdalinci. To je ujedno i njegov avangardni doprinos istoj. Dakako, radi i na studijama koje se tiču mističnosti Balkanske autohtone monofone polifone glazbe.

Njegovi koncerti su potpun sufi trans koji sevdah izvorno potpuno oslobođen nosi u sebi. U ljudima oslobađa sve potisnute emocije te time izaziva suze na koncertima kao i neke nadnaravne energije koja se pretače od osobe do osobe što zajedno čine val ushićenosti, ljubavi i katarzičnosti.

Dualnost kojom ovaj nesvakidašnji umjetnik zrači čini ga jednim od najznačajnih interpretatora modernog karasevdaha koji žanrovski zalazi i u sfere jazza, bluesa, spiritualnog i polifonog.

Trenutno radi na filmskoj muzici ladino pjesama u BiH i jedna takva naziva Maldiča bit će dio dokumentarnog filma o njemu, sevdahu i Sarajevu naziva ''Sarajevo stereo'' u produkciju i režiji Kanaki films i Medikus Mundi produkcije iz Madrida i Barcelone.

Koncert u Lisinskom će biti koncipiran tako da čini segmente sevdah pjesama koje su od davnina i one koje su tek nastale, pratnju će činiti izvrsni glazbenici iz Njemačke, Turske, Makedonije, Srbije i Poljske. Nadolazeći koncert je zamišljen kao dijapazon performansa svjetskog ranga u reinterpretaciji i obličju world music platforme.

Bit će magičnost od koncerta jer voljeni Zagreb to očekuje od mene i svim srcem ću učiniti da se čarolija i desi, vidimo se 02. novembra u Lisinskom da budete i osjetite i probudite ljubav u sebi- kazao nam je Božo Vrećo za nadolazeći koncert.

Vidimo se 02. 11. 2021. u K. D. Lisinski sa početkom u 20h na fenomenalnom koncertu Bože Vreće!

Share this event

bottom of page