top of page
Božo Vrećo - Festival "S okusom soli"
Božo Vrećo - Festival "S okusom soli"

Fri, Aug 19

|

Split, Sustipan

Božo Vrećo - Festival "S okusom soli"

Lirski tenor koji svojim anđeoskim glasom ispjevava najdublje emocije, Božo Vrećo, nastupit će 19. kolovoza u sklopu festivala “S okusom soli” na splitskom Sustipanu.

Registration is closed
See other events

Vrijeme i lokacija

Aug 19, 2022, 9:00 PM

Split, Sustipan, Sustipan, 21000, Split, Croatia

Event

Svojim anđeoskim castrato glasom Božo Vrećo ispjevava najdublje emocije s kojima se svi poistovjećuju. On pjeva o ljubavi, čežnji i razdvojenosti, o tuzi, melankoliji i samoći. Svaki Božin stih je poput ispovijedi i priznanja ljubavi, otud i takva magija na njegovim koncertima.

Surađuje s osebujnim umjetnicima svjetskoga glasa uz koje je napisao i nove sevdah tekstove koje njegova sve šira i brojnija publika naprosto obožava, od Lejlije pa sve do Sabe. Božu Vreću zaista krasi nesvakidašnji opus jer marljivo radi na glazbi i istraživanju baleta i opere te na dokumentarnim filmovima o sevdalinci, kojoj ujedno daje svoj avangardni doprinos. Dakako, proučava i mističnosti balkanske autohtone monofone i polifone glazbe.

Njegovi su koncerti potpun sufi trans koji sevdah izvorno potpuno oslobođen nosi u sebi.  U ljudima oslobađa sve potisnute emocije te time izaziva suze na koncertima, kao i neke nadnaravne energije koje se pretaču od osobe do osobe i zajedno čine val ushićenosti, ljubavi i katarze. Dualnost kojom ovaj nesvakidašnji umjetnik zrači čini ga jednim od najznačajnijih interpretatora modernog karasevdaha koji žanrovski zalazi i u sfere jazzabluesa, spiritualnog i polifonog.

Na Sustipanu će u sklopu festivala ''S okusom soli'', koji traje od 17. do 20. kolovoza, uz Božu Vreću nastupiti i klapa Rišpet, Vlatko Stefanovski i V3 Trio i Queen Real Tribute.

Ulaznice za svaku koncertnu večer posebno mogu se kupiti preko sustava Eventim.hr i Croatia Tickets, a na dan koncerata ulaznice će se moći kupiti na samom ulazu.

Podijeli

bottom of page