top of page
Božo Vrećo - Festival "U zagrljaju glazbe, kamena i mora"
Božo Vrećo - Festival "U zagrljaju glazbe, kamena i mora"

Fri, Sep 09

|

Vrsar, Kamenolom Montraker

Božo Vrećo - Festival "U zagrljaju glazbe, kamena i mora"

Lirski tenor anđeoskog glasa Božo Vrećo nastupit će 9. rujna u 21 sat u Vrsaru, u kamenolomu Montraker, u sklopu festivala “U zagrljaju glazbe, kamena i mora”. Ulaznice možete pronaći u sustavima Eventim i Mojekarte. OD 1. RUJNA ULAZNICE JE MOGUĆE KUPITI U CAFE BAROVIMA CASANOVA I BUBAMARA U VRSARU.

Registration is closed
See other events

Vrijeme i lokacija

Sep 09, 2022, 9:00 PM

Vrsar, Kamenolom Montraker, Vrsar, Croatia

Event

Svojim anđeoskim castrato glasom Božo Vrećo pjeva o ljubavi, čežnji i razdvojenosti, o tuzi, melankoliji i samoći - emocijama s kojima se svi mogu poistovjetiti. Svaki Božin stih je poput ispovijedi i priznanja ljubavi, otud i takva magija na njegovim koncertima.

Surađuje s osebujnim umjetnicima svjetskoga glasa uz koje je napisao i nove sevdah tekstove koje njegova sve šira i brojnija publika naprosto obožava, od Lejlije pa sve do Sabe. Božu Vreću zaista krasi nesvakidašnji opus jer marljivo radi na glazbi i istraživanju baleta i opere te na dokumentarnim filmovima o sevdalinci, kojoj ujedno daje svoj avangardni doprinos. Dakako, proučava i mističnosti balkanske autohtone monofone i polifone glazbe.

Njegovi su koncerti potpun sufi trans koji sevdah izvorno potpuno oslobođen nosi u sebi.  U ljudima oslobađa sve potisnute emocije te time izaziva suze na koncertima, kao i neke nadnaravne energije koje se pretaču od osobe do osobe i zajedno čine val ushićenosti, ljubavi i katarze. Dualnost kojom ovaj nesvakidašnji umjetnik zrači čini ga jednim od najznačajnijih interpretatora modernog karasevdaha koji žanrovski zalazi i u sfere jazzabluesa, spiritualnog i polifonog.

Ima pristup koji je zaista katarzičan, transverzalan i unikatan, kako pišu svjetski mediji: francuski ARTE, američki New York Times i španjolski El Periodico. Navedeni ga mediji nazivaju „ikonom slobode, anđeoskim glasom koji miluje duše i otvara srca“.

Božo Vrećo dosad je izdao 3 samostalna albuma: „Moj sevdah“ (2014.), „Pandora (2017.) i „Melek“ (2018.). Izdao je i 2 albuma kao član ansambla Halka: „Halka“ (2013.) i „O ljubavi“ (2014.) te zajednički album s Edinom Karamazovim „Lachrimae“ (2020.).

Božo Vrećo nastupit će na festivalu “U zagrljaju glazbe, kamena i mora’’ u Vrsaru, u kamenolomu Montraker, 9. rujna u 21 sat. Poslušajte predivnu izvedbu ovog umjetnika anđeoskog glasa u jedinstvenom i očaravajućem ambijentu nenadmašne lokacije! Ulaznice možete pronaći u sustavima Eventim i Mojekarte. OD 1. RUJNA ULAZNICE JE MOGUĆE KUPITI U CAFE BAROVIMA CASANOVA I BUBAMARA U VRSARU.

U sklopu festivala “U zagrljaju glazbe, kamena i mora’’, koji traje od 8. do 11. rujna, nastupit će i Tomislav Bralić i klapa Intrade, Queen Real Tribute i Vlatko Stefanovski i V3 Trio.

Podijeli

bottom of page