top of page
Dejt by Sandra Silađev
Dejt by Sandra Silađev

sri, 04. svi

|

Hrvatskoi dom H. S. Kosač, Mostar

Dejt by Sandra Silađev

Srednjovječna gospođa i samohrana majka Olivera Živković je izašla na zakazani ljubavni sastanak. Međutim, njen "dejt" se ne pojavljuje.

Tickets are not on sale
See other events

Time & Location

04. svi 2022. 20:00

Hrvatskoi dom H. S. Kosač, Mostar, Trg hrvatskih velikana bb, Mostar 88000, Bosnia and Herzegovina

About the event

Olivera dakle čeka.

Koga i što? Da li će saznati rezultate svojih zdravstvenih nalaza?  Hoće li otkriti koji je smisao braka i zaklinjanja na vječnu ljubav? Kako Olivera tretira majčinstvo i tumači položaj žene u današnjem društvu? Da li će shvatiti zašto je dužina haljine i visina štikle obrnuto  proporcionalna jačini morala? Hoće li saznati da li su kafići prilagođeni potrebama osoba sa invaliditetom? Da li je svet sigurno mjesto za tinejdžerke? Da li je bolje biti plaćena ili neplaćena domaćica? Kako samohrana majka u isto vrijeme i doji bebu i ide na posao?

Olivera se osjeća kao dama, usidjelica, babadevojka i raspuštenica, čak i kao udovica mada nitko nije umro. Sluđena je kategorizacijama i čudnim odnosima između ljubavnika u 21. stoljeću. Smatra da ne traži mnogo od života, samo i jednostavno ono što svaki odrasli pojedinac želi za sebe - da pronađe svoju srodnu dušu. Ima li je za Oliveru na "ovom cijelom svijetu"? Ili bar na internetu?

Publika će biti u prilici da prati tok Oliverinih misli ali i da pomogne u odgovorima na neka od ovih pitanja tokom specijalnog Q & A epiloga. Karte možete kupiti na blagajni u Hrvatskoga doma Herceg Stjepan Kosača.

NAPOMENA: Ova monodrama nije za maloljetne osobe.

Vulgarnost i prostačka retorika koriste se kao instrument kojim se prikazuju dupli standardi nametnuti prije svega ženama.

Snimanje i slikanje tokom monodrame nije dozvoljeno.

Share this event

bottom of page