top of page
"Dejt" Sandre Silađev,  Center Arnold Tovornik, Selnica
"Dejt" Sandre Silađev,  Center Arnold Tovornik, Selnica

ned, 13. ožu

|

Selnica ob Dravi

"Dejt" Sandre Silađev, Center Arnold Tovornik, Selnica

Sandra Silađev u ulozi je srednjovječne gospođe i samohrane majke Olivere Živković koja je izašla na zakazani ljubavni sastanak, ali njezin „dejt“ se ne pojavljuje.

Registration is closed
See other events

Vrijeme i lokacija

13. ožu 2022. 20:00

Selnica ob Dravi, Mariborska cesta 26, 2352 Selnica ob Dravi, Slovenija

Event

Olivera dakle čeka.Koga i što? Da li će saznati rezultate svojih zdravstvenih nalaza?  Hoće li otkriti koji je smisao braka i zaklinjanja na vječnu ljubav? Kako Olivera tretira majčinstvo i tumači položaj žene u današnjem društvu? Da li će shvatiti zašto je dužina haljine i visina štikle obrnuto  proporcionalna jačini morala? Hoće li saznati da li su kafići prilagođeni potrebama osoba sa invaliditetom? Da li je svet sigurno mjesto za tinejdžerke? Da li je bolje biti plaćena ili neplaćena domaćica? Kako samohrana majka u isto vrijeme i doji bebu i ide na posao?

Olivera se osjeća kao dama, usidjelica, babadevojka i raspuštenica, čak i kao udovica mada nitko nije umro. Sluđena je kategorizacijama i čudnim odnosima između ljubavnika u 21stoljeću. Smatra da ne traži mnogo od života, samo i jednostavno ono što svaki odrasli pojedinac želi za sebe - da pronađe svoju srodnu dušu. Ima li je za Oliveru na "ovom cijelom svijetu"? Ili bar na internetu?

Publika će biti u prilici da prati tok Oliverinih misli ali i da pomogne u odgovorima na neka od ovih pitanja tokom specijalnog Q & A epiloga.

NAPOMENA: Ova monodrama nije za maloljetne osobe.

Vulgarnost i prostačka retorika koriste se kao instrument kojim se prikazuju dupli standardi nametnuti prije svega ženama.

Snimanje i slikanje tokom monodrame nije dozvoljeno.

OBAVEZNO PONIJETI: Dobro raspoloženje

Podijeli

bottom of page