top of page
Gipsy Kings u Vrsar
Gipsy Kings u Vrsar

Sun, Aug 27

|

Vrsar

Gipsy Kings u Vrsar

Gipsy Kings feat. Tonino Baliardo zatvorit će treće izdanje festivala “U zagrljaju kamena i mora” u kamenolomu Montraker u Vrsaru

Registration is closed
See other events

Vrijeme i lokacija

Aug 27, 2023, 9:00 PM

Vrsar, Vrsar, Hrvatska

Event

Čuveni Gipsy Kings feat. Tonino Baliardo nastupit će u Vrsaru 27. kolovoza, u 21 sat u sklopu četvrte, posljednje večeri festivala “S okusom soli…”. Sa svojom energičnom fuzijom španjolskog flamenca, rumbe, salse, popa i romskih tradicionalnih pjesama, među kojima će se naći i popularne Bamboleo, Djobi Djoba, Volare, Baila Me, Bem Bem Maria, A Mi Manera… rasplesat će i raspjevati publiku u kamenolomu Montraker u Vrsaru.

Gipsy Kings, rođeni su i osnovani u Francuskoj, ali su odrasli i odgojeni u španjolskoj kulturi te su uvelike zaslužni za donošenje zvukova progresivne pop-orijentirane flamenco glazbe publici širom svijeta. Neprikosnoveni su majstori romske i španjolske glazbe. Grupa je prodala preko 20 milijuna albuma diljem svijeta i nagrađena je brojnim zlatnim, platinastim i dijamantnim diskovima, glazbenim nagradama, između ostalog i nagradom Grammy 2013. u kategoriji Najbolja svjetska glazba za album Savor Flamenco.

Tonino Baliardo je osnivač i vođa Gipsy Kingsa, ali prije svega virtuoz na gitari i svjetski priznati skladatelj. Skladao je i producirao najveće hitove grupe kao što su Bamboleo, Djobi Djoba…Također je surađivao na filmu The Big Lebowski remiksiranjem Hotel California, te ​​na Toy Story III, animiranom filmu Disney Pixar s You’ve Got a Friend in Me.Nedavno je Tonino nagrađen platinastom pločom za duet s Takagijem Ketrom i trostruko platinastom pločom s pjesmom Ingobernable u duetu s Tanganom. Nastupao je u najprestižnijim koncertnim dvoranama diljem svijeta: Radio City u New Yorku, Hollywood Bowl ili Greek Theatre u Los Angelesu, ali i Royal Albert Hall u Londonu ili Olympia u Parizu.

Tonino je u jednom od intervjua izjavio: “Počeli smo u Saint Tropezu s našim gitarama i od tada smo putovali po cijelom svijetu. Glazba nema granica i naša je glazba univerzalna.” To mora biti tajna 40-godišnjeg uspjeha grupe koja je vječno prisutna u svijetu glazbe. Ako priča koju su napisali Gipsy Kings i Tonino Baliardo vuče izvore iz romske tradicije, odlučno je okrenuta budućnosti i cilja na sve generacije. Obitelj i prijenos osnovne su vrijednosti u očima Tonina kojeg od 2014. prate njegova dva sina Mikaël i Cosso Baliardo. Danas nastavlja putovati svijetom kako bi podijelio glazbu koja je jedinstvena za njega.

Na ovu predivnu pozornicu iznad morske obale od 24 do 27. kolovoza, u sklopu festivala U zagrljaju kamena i mora stižu i druga vrhunska glazbena imena.

Festival će prve večeri 24. kolovoza u 21 sat otvoriti legendarni Bajaga i Instruktori. Jedan od najuspješnijih pop-rock sastava s prostora bivše države, čija popularnost ni danas ne jenjava, podsjetit će na neke od svojih najpoznatijih hitova kao što su Tišina, Plavi safir, Godine prolaze…

Doživljaj za pamćenje publici će i druge večeri, 25. kolovoza, prirediti Tomislav Bralić i klapa Intrade, naša nagrađivana klapa koja na svoj prepoznatljiv način njeguje baštinu klapskog izričaja. Među romantičnim dalmatinskim šansonama naći će se i Zora bila, Škrinja ljubavi, Zalutali pogled…

Treće večeri festivala, 26. kolovoza, nastupit će gitarski virtuoz Vlatko Stefanovski s novom, dosad najmlađom postavom svog tria pod imenom V3 trio i s probranom selekcijom Vlatkovog i Leb i sol repertoara koji čine veliki hitovi poput: Jovano Jovanke, Kao kakao, Mamurni ljudi, Čuvam noć od budnih…

Festival “U zagrljaju kamena i mora” rodio se 2021. godine u organizaciji Music Timea, a ideju je u suradnji s Gradom Vrsarom odlučio provesti producent Tomislav Kašljević koji ističe kako se radi o jedinstvenom događaju na zaista jedinstvenoj lokaciji. "Nakon što sam vidio to impresivno mjesto, znao sam da tamo moramo napraviti festival. Ideja je da svakako dovedemo najbolja regionalna glazbena imena i mislim da smo u tome i uspjeli" - rekao je Tomislav Kašljević.

Kamenolom Montraker nalazi se na poluotoku sjeverozapadno od starogradske jezgre Vrsara (sa sjeverozapadne strane crkve i stare benediktinske opatije svete Marije) te je svojom veličinom, lokacijom i povijesnim značenjem zasigurno najvažnije nalazište kamena na Vrsarštini.

Festival “U zagrljaju kamena i mora” izvanredni je glazbeni spektakl koji zadivljuje i očarava publiku. Poslušajte vrhunske glazbenike u jedinstvenom ambijentu prapovijesnog kamenoloma Montraker! Uživajte u predivnoj glazbi na nenadmašnoj lokaciji u Vrsaru od 24. do 27. kolovoza, svake večeri od 21 sat.

Podijeli

bottom of page