top of page
MOSTAR SEVDAH REUNION - TROGIR
MOSTAR SEVDAH REUNION - TROGIR

pon, 09. kol

|

Kula Kamerlengo

MOSTAR SEVDAH REUNION - TROGIR

Band koji već 20 godina uspješno spaja sevdah, tradiciju i world music

Registration is Closed
See other events

Time & Location

09. kol 2021. 21:00

Kula Kamerlengo, Obala bana Berislavića, Trogir

About the event

Mostar Sevdah Reunion jedan je od najpoznatijih balkanskih i etno sastava. To je grupa glazbenika koje ujedinjuje ljubav prema tradicionalnoj muzici – sevdahu. Spoj iskustva i mladosti. Svoj umjetnički izraz su pronašli u izvođenju i interpretaciji sevdalinki i romske muzike kroz suvremena aranžmanska rješenja. Prvi album koji su izdali 1999. godine sa glavnim vokalom Ilijazom Delićem i specijalnom gošćom na albumu – kraljicom romske muzike – Esmom Redžepovom, doživio je veliki uspjeh i očarao domaće i internacionalne slušatelje i kritičare. Svojim jedinstvenim stilom izvođenja te kombinacijom izvornih sevdalinki s jazz, blues, soul i etno glazbenim elementima, pioniri sevdaha 21. stoljeća, Mostar Sevdah Reunion ne prestaju oduševljavati publiku diljem svijeta!

Mostar Sevdah Reunion imao je nastupe širom svijeta, međutim kao najdraže nastupe izdvajaju nastup u Londonu u dvorani Queen Elizabeth Hall, (2002 god.) kao i poziv da budu gosti B. B. Kinga na specijalnoj večeri “Blues Around the World” gdje su nastupali zajedno sa najvećim imenima bluesa, Van Morrisonom, Bill Wymanom, Keb Moom, Marva Wrightom.

“Balkanski bluzeri” kako su ih od milja prozvali world music kritičari, kažu kako su njihovi koncerti imaju “that something” te su vokala Ilijaza Delića usporedili sa Frank Sinatrom.

ULAZNICE NABAVITE PREKO SUSTAVA EVENTIM.HR

Share this event

bottom of page