top of page
Nina Badrić u Cankarjevom domu
Nina Badrić u Cankarjevom domu

Sat, May 21

|

Cankarjev dom, Ljubljana

Nina Badrić u Cankarjevom domu

Nina Badrić, jedna od najpopularnijih i najcjenjenijih glazbenica s ovih prostora, nakon pune tri godine dolazi u Cankarjev dom, 21. svibnja.

Registration is closed
See other events

Vrijeme i lokacija

May 21, 2022, 8:00 PM

Cankarjev dom, Ljubljana, 1000 Ljubljana, Slovenia

Event

Nina Badrić, jedna od najpopularnijih i najcjenjenijih glazbenica s ovih prostora, nakon pune tri godine dolazi u Cankarjev dom, 21. svibnja. Karijera ove glazbenice čiji su albumi redovito u zlatnim nakladama, svoju karijeru gradi već 30 godina, a od svojih glazbenih početaka ne odstupa od kvalitete s kojom gradi svoj glazbeni put.

Cura iz zagrebačkog kvarta, žena koja je napisala na desetke svojih pjesama, glazbenica koja je surađivala s mnogim imenima regionalne scene – sve je to Nina Badrić, pjevačica izvanrednih vokalnih sposobnosti koje je prvi primjetio kralj hrvatske glazbe, Dino Dvornik. A zašto je toliko popularna, posebno među ženama? Zato jer Nina piše iz duše, jer su sve njene pjesme stvarnost. Svaka napisana riječ na komadu papira nosi snažnu emociju, proživljenu prošlost, željenu budućnost. A kada su riječi stvarne i kada je emocija jaka, svaka žena, a i muškarac , prepoznati će i duboko osjetiti svaki ton i svaku riječ.Nina je dosad objavila sedam solističkih albuma, mnogobrojne live albume, singlove i duete.

Dobitnica je osam nagrada Porin, ali i mnogih drugih. Autorica je većine svojih pjesama, a upravo sa svojom autorskom skladbom Nebo predstavila je Hrvatsku 2012. godine na natjecanju Eurosong u Bakuu u Azerbajdžanu.

Podijeli

bottom of page