top of page
Predsjednici&ca - pretposljednja večera u Puli
Predsjednici&ca - pretposljednja večera u Puli

Tue, Apr 19

|

Istarsko narodno kazalište Pula

Predsjednici&ca - pretposljednja večera u Puli

Bivši predsjednici dolaze u Pulu razgovarati o aktualni problemima u državi

Registration is closed
See other events

Vrijeme i lokacija

Apr 19, 2022, 8:00 PM GMT+2

Istarsko narodno kazalište Pula, Laginjina ul. 5, 52100, Pula, Croatia

Event

Ako ste se ikada pitali kako bi bivši predsjednici, živi ili ”oni drugi”, nosili s aktualni problemima u državi odgovor će te pronaći uživo na njihovu posljednjem zajedničkom summitu 19. travnja, u Istarskom narodno kazalištu. Osigurajte što prije svoje mjesto na ovom zanimljivom skupu, te nabavite svoju kartu na blagajni INK ili preko sustava Mojekarte.hr.

Ciničniji će reći da nam ni aktualni političari ne mogu pomoči, a još manje oni bivši. Mogu li oni, unatoč različitim političkim stremljenjima, ujedinjeni stremiti prema jednom zajedničkom cilju? Mogu li nam, dakle, oni koji su dijelom prošlosti pomoći u tkanju bolje budućnosti? Premda se radi o pitanjima na koja nemamo odgovore, kazalište nam otvara prostor za maštu ispunjenu gorkastim i ciničnim notama, upravo onakvima kakvima obiluje ova nemoguća predsjednička večera.

Predsjednici&ca iznimno je aktualna i britka komedija nastala prema tekstu Borisa Svrtana i Tarika Filipovića koji potpisuje i režiju. Predsjednica i predsjednici okupljeni na večeri nude gledateljima manje ili više nutricionistički harmonizirane i bogate okuse, idealan omjer između slatkog, gorkog, ljutog i kiselog, a toplo je preporučamo gledateljima koje muči neutaživa glad, kao i onima koji su siti svega. I neće vam teško pasti na želudac, a ako i padne, imajte na umu da su državni poglavari žilavi momci, čak i kad su cure pa se duže žvakanje podrazumijeva.

Pritom, spoj intrigantnih, pa i kontradiktornih i dramski potentnih državničkih osobnosti otvara pitanja koja često sami sebi postavljamo pred malim ekranima i dnevnim novinama. Vjerujemo li u bolje sutra ili je pak preciznije reći – “malo sutra”? Mogu li bivši hrvatski predsjednici, živi ili ”oni drugi” spasiti zemlju? Ciničniji će reći da ne mogu pomoći ni budući, a još manje bivši. Mogu li oni, unatoč različitim političkim stremljenjima, ujedinjeni stremiti prema jednom zajedničkom cilju? Mogu li nam, dakle, oni koji su dijelom prošlosti pomoći u tkanju bolje budućnosti? Premda se radi o pitanjima na koja nemamo odgovore, kazalište nam otvara prostor za maštu ispunjenu gorkastim i ciničnim notama, upravo onakvima kakvima obiluje ova nemoguća predsjednička večera.

Satirički element Predsjednika&ce ističe mnoge apsurdnosti našeg društva, podsjeća na prošlost i sadašnjost te upozorava na neizvjesnu budućnost.

Podijeli

bottom of page