top of page
Queen Real Tribute - Festival "S okusom soli"
Queen Real Tribute - Festival "S okusom soli"

Wed, Aug 17

|

Split, Sustipan

Queen Real Tribute - Festival "S okusom soli"

Vodeći svjetski tribute bend grupe Queen donijet će njihove najveće hitove grupe Queen 17. kolovoza u sklopu festivala “S okusom soli” na splitski Sustipan.

Registration is closed
See other events

Vrijeme i lokacija

Aug 17, 2022, 9:00 PM

Split, Sustipan, Sustipan, 21000, Split, Croatia

Event

SLUŽBENO PRIOPĆENJE - VAŽNA OBAVIJEST ZA KONCERT QUEEN REAL TRIBUTE SYMPHONY

SPLIT - PARK SUSTIPAN, 17.8.2022. U 21H

Koncert “QUEEN REAL TRIBUTE SYMPHONY”, zakazan za održavanje 17. kolovoza u 21 sat u parku Sustipan u Splitu, radi tehničkih razloga održat će se u smanjenom sastavu, s manjim brojem jednako vrhunskih izvođača, odn. u obliku vodećeg svjetskog tribute benda “QUEEN REAL TRIBUTE” koji će na sceni oživjeti uspomenu na jedan od najvećih rock bendova Queen i odati dostojanstvenu počast njihovom prerano preminulom pjevaču, legendarnom Freddie Mercuryju.

Cijena ulaznica za koncert se mijenja te sada iznosi 170 HRK. Kupci koji se smatraju oštećeni ovom promjenom i žele POVRAT NOVCA imaju pravo zatražiti ga od sustava u kojem su kupili ulaznice (Eventim.hr i Croatia-tickets.com). Vremenski period u kojem je moguće ostvariti povrat novca traje od nedjelje 7. kolovoza do petka 12. kolovoza.

Ulazak će biti moguć s već kupljenim ulaznicama te zamjena za nove ulaznice neće biti potrebna.

HVALA NA RAZUMIJEVANJU!

MUSIC TIME

***

Oni nisu samo sjajni glazbenici, oni su veliki obožavatelji Queen-a zbog čega su i sami počeli svirati pjesme Queena kako bi zadržali uspomenu na Queen, jedan od najvećih rock bendova svih vremena, i Freddie Mercuryja, jednog najvećih pjevača u povijesti. Radi se o bendu koji svojim fantastičnim zvukom i energičnim nastupom istinski podsjeća na slavni britanski sastav na čelu s legendarnim Freddiejem. Načinom kako Queen Real Tribute pristupa nastupu na pozornici zaradili su status najboljeg Queen tribute benda na svijetu. Hitovi kao što su „Show Must Go On“, „Bohemian Rhapsody“ i „We Are the Champions“ u izvedbi Queena ponovno će se svirati u sastavu profesionalnih glazbenika koji su nastupali s najvećim i najpoznatijim zvijezdama s područja bivše Jugoslavije. Današnji sastav ove grupe čine pjevač Ivan Ristanović, Nenad Bojković na gitari, basist Ivan Đerfi i bubnjar Radoš Ćapin.

Od nastanka pa sve do dana današnjeg Queen Real Tribute bend je krenuo nizati uspjehe. Tijekom 2007. i 2008. godine održali su brojne koncerte diljem Europe i ubrzo postali jedan od najvećih Queen tribute bendova na svijetu. 2009. godine dobili su brojne inozemne ponude od promotora širom svijeta što im je donijelo veliku međunarodnu reputaciju. Od 2010. do 2016. godine bend je odsvirao stotine koncerata diljem svijeta, u nekim od najvećih dvorana i arena. Primjerice, samo u Brazilu su odsvirali 70 koncerata tijekom ukupno 4 turneje, a u ljeto 2012. godine Queen Real Tribute svira na najvećem srpskom festivalu u Beogradu pred više od 60.000 ljudi.

Nakon svih spomenutih uspjeha u desetak godina, bend je odlučio prijeći s Queen tribute banda na sljedeću razinu. Zato su 2017. godine sastavili tribute show „Queen Symphony by Real“. Ova postava sastoji se od simfonijskog orkestra koji broji 42 instrumenta i zbor od 16 ljudi. Produkcija je postigla velik uspjeh i nakon rasprodanih glazbeno scenskih spektakla u Beogradu i Zagrebu, nastavili su dalje nastupati pred velikom publikom u Makedoniji, Crnoj Gori, itd. 2018. godine bend je gostovao u Kini, gdje su ostavili sjajan dojam te odmah godinu nakon tog koncerta kreću na  kinesku turneju. "Volimo te!" - skandirali su kineski fanovi što jako puno govori o međunarodnoj popularnosti benda i same turneje.

Njihovi dosadašnji uspjesi i strast te ljubav s kojima pristupaju glazbenom djelu i ostavštini Queena jamče spektakl nabijen emocionalnom energijom i najljepšom vrstom nostalgije.

Na Sustipanu će u sklopu festivala ''S okusom soli…'', koji traje od 17. do 20. kolovoza, uz Queen Real Tribute nastupiti i Stefanovski i trio V3, klapa Rišpet i Božo Vrećo.

Ulaznice za svaku koncertnu večer posebno mogu se kupiti preko sustava Eventim.hr i Croatia Tickets, a na dan koncerata ulaznice će se moći kupiti na samom ulazu.

Podijeli

bottom of page