top of page
Scene iz bračnog života
Scene iz bračnog života

pet, 17. velj

|

Kerempuh, Zagreb

Scene iz bračnog života

Predstava “Scene iz bračnog života”, u kojoj igraju Zlatan Vidović i Tamara Krcunović, u režiji Ane Tomić, premijerno će se u Hrvatskoj izvesti 17. veljače 2023. u 20 sati u kazalištu Kerempuh.

Registration is closed
See other events

Time & Location

17. velj 2023. 20:00

Kerempuh, Zagreb, Prolaz Fadila Hadžića 3, 10000, Zagreb, Croatia

About the event

Komad je rađen po istoimenoj čuvenoj švedskoj mini seriji Ingmara Bergmana iz 1973. koja se ubraja u TV klasike. Scene iz Bračnog života jedna su od najgledanijih europskih serija, a nedavno su doživjele dugo očekivani HBO-ov remake Hagai Levija.

Priča prati odnos bračnog para, profesora psihologije Johana i njegove supruge Marijane, odvjetnice za razvode. Iako na prvu njihov odnos djeluje idilično i skladno, Bergman u tekstu razotkriva pukotine i pritajeni nesklad para kojim reflektira  vlastito iskustvo trideseetogodišnjeg braka. Stvari počinju polako da se odmotavaju kada se jedna za drugom krenu redati slike iz njihovog svakodnevnog života, te na površinu počnu izbijati nezadovoljstvo i frustracija.

Predstava je na prestižnom Festivalu duodrame dobila pet nagrada i to za najbolju glumicu, glumca, režiju, najbolju predstavu i nagradu publike.

Portret ljubavi i psihološkog “ratovanja“ bračnih partnera postao je kultni tekst koji je utjecao na Woodyja Allena, Richarda Linklatera, ‘Seks i grad’, ‘Marriage Story’ i mnoga druga filmska i TV ostvarenja, a nerijetko je bio optuživan i za pokretanje lavine razvoda.

Share this event

bottom of page