top of page
Splićanke u Mostaru
Splićanke u Mostaru

Fri, Feb 24

|

HDHS Kosača, Mostar

Splićanke u Mostaru

Popularne „Splićanke“ dolaze 24. februara u Hrvatski Dom Hercega Stjepana Kosača u Mostaru. Predstava će početi u 20 sati, a karte možete kupiti preko sistemu kupikartu.ba i blagajni dvorane.

Registration is closed
See other events

Vrijeme i lokacija

Feb 24, 2023, 8:00 PM

HDHS Kosača, Mostar, Trg hrvatskih velikana bb, Mostar 88000, Bosnia and Herzegovina

Event

Cabaret predstava koju je do sada pogledao preko 16000 gledatelja samo u Splitu, izaziva osmijehe publici gdje god se ona održala.

Hit predstava s izvrsnom glumačkom postavom prema tekstu i u režiji jedinstvenog Ivana Lea Leme, sastoji se od pet stand-up monologa odnosno ispovjednih priča Splićanki, ispričanih na prepoznatljivo komičan način kroz pjesmu, glumu, pa čak i striptiz. Glumačku postavu čine Ana GruicaNada KovačevićLidija FlorijanMia Vladović i odnedavno Ana Uršula Najev. Ukratko, pet žena se susreću, a gdje drugo nego na Zavodu za zapošljavanja i svaka od njih priča kako su došle tu gdje jesu.

Kroz oštru ironiju i društvenu satiru Lemo nam prikazuje Split danas. Tim se pristupom pomalo ruga ponašajnim šablonama, društvenoj isključivosti, instant 'mudrosti' coelhovskog tipa, ali i tom pomalo provincijskom duh kako smo u svemu 'naj', a istovremeno ne podnosimo nikoga tko strši i skloni smo ismijavanju i osudi te konstantne opterećenosti s društvenoj pripadnost odnosno „šta će svit reć“.

Podijeli

bottom of page