top of page
Splićanke u Opatiji
Splićanke u Opatiji

Sat, Mar 18

|

Centar Gervais

Splićanke u Opatiji

Predstava koju je do sada pogledalo preko 16 000 gledatelja samo u Splitu, cabaret „Splićanke“, stiže u Opatiju, u Centar Gervais 18. ožujka.

Registration is closed
See other events

Vrijeme i lokacija

Mar 18, 2023, 8:00 PM

Centar Gervais , Ul. Nikole Tesle 5, 51410, Opatija, Croatia

Event

Izvrsna predstava s izvrsnom glumačkom postavom prema tekstu i u režiji jedinstvenog Ivana Lea Leme, sastoji se od pet stand-up monologa, odnosno ispovjednih priča Splićanki, ispričanih na prepoznatljivo komičan način kroz pjesmu, glumu, pa čak i striptiz. Glumačku postavu čine  Ana Gruica, Nada Kovačević, Lidija Florijan, Mia Vladović i odnedavno Ana Uršula Najev. Ukratko, pet žena se susreću na Zavodu za zapošljavanja i svaka od njih priča kako su došle tu gdje jesu.

Kroz oštru ironiju i društvenu satiru Lemo nam prikazuje Split danas. Tim se pristupom pomalo ruga ponašajnim šablonama, društvenoj isključivosti, instant 'mudrosti' coelhovskog tipa, ali i tom pomalo provincijskom duhu kako smo u svemu 'naj', a istovremeno ne podnosimo nikoga tko strši i skloni smo ismijavanju, osudi te konstantnoj opterećenosti društvenoj pripadnosti odnosno 'šta će svit reć'.

Iako je najavljena i posljednja izvedba predstave, cabaret „Splićanke“ izazvala je toliko veliki interes publike da se na njezin zahtjev nastavlja i dalje prikazivati, što je dodatni pokazatelj uspješnosti predstave i činjenice da GKM Split ima još jedan HIT.

Podijeli

bottom of page