top of page
Splićanke u Tuzli
Splićanke u Tuzli

sub, 25. velj

|

BKC, Tuzla

Splićanke u Tuzli

Popularne „Splićanke“ dolaze 25. februara u BKC u Tuzli. Predstava će početi u 20 sati, a karte možete kupiti preko sistemu kupikartu.ba i blagajni BKC-a.

Registration is closed
See other events

Time & Location

25. velj 2023. 20:00

BKC, Tuzla, Husinski rudar, Mije Keroševića Guje 3, Tuzla 75000, Bosnia and Herzegovina

About the event

Cabaret predstava koju je do sada pogledao preko 16000 gledatelja samo u Splitu, izaziva osmijehe publici gdje god se ona održala.

Hit predstava s izvrsnom glumačkom postavom prema tekstu i u režiji jedinstvenog Ivana Lea Leme, sastoji se od pet stand-up monologa odnosno ispovjednih priča Splićanki, ispričanih na prepoznatljivo komičan način kroz pjesmu, glumu, pa čak i striptiz. Glumačku postavu čine Ana GruicaNada KovačevićLidija FlorijanMia Vladović i odnedavno Ana Uršula Najev. Ukratko, pet žena se susreću, a gdje drugo nego na Zavodu za zapošljavanja i svaka od njih priča kako su došle tu gdje jesu.

Kroz oštru ironiju i društvenu satiru Lemo nam prikazuje Split danas. Tim se pristupom pomalo ruga ponašajnim šablonama, društvenoj isključivosti, instant 'mudrosti' coelhovskog tipa, ali i tom pomalo provincijskom duh kako smo u svemu 'naj', a istovremeno ne podnosimo nikoga tko strši i skloni smo ismijavanju i osudi te konstantne opterećenosti s društvenoj pripadnost odnosno „šta će svit reć“.

Share this event

bottom of page