top of page
Stefanovski & V3 Trio na Sustipanu
Stefanovski & V3 Trio na Sustipanu

Thu, Aug 31

|

Split

Stefanovski & V3 Trio na Sustipanu

Druge večeri festivala “S okusom soli…”, 31. kolovoza, u 21 sat, u parku Sustipan, splitska publika će imati priliku uživati u koncertu gitarskog virtuoza Vlatka Stefanovskog i V3 tria.

Registration is closed
See other events

Vrijeme i lokacija

Aug 31, 2023, 9:00 PM

Split, Sustipan, 21000, Split, Hrvatska

Event

Jedan od najznačajnijih jazz-rock gitarista ovog dijela Europe, svjetski poznat po svojoj jedinstvenoj gitarskoj tehnici, nastupa s novom, dosad najmlađom sekcijom svog tria kojeg uz njega čine Ivan Kukić na basu i Jan Stefanovski na bubnjevima.

Obožavatelji će ovom prilikom moći uživati u Vlatkovoj jedinstvenoj gitarskoj tehnici kojom vješto kombinira ethno, rock, jazz i blues te probranoj selekciji Vlatkovog i Leb i sol repertoara kojeg čine veliki hitovi poput: Jovano Jovanke, Kao kakao, Mamurni ljudi, Čuvam noć od budnih, Čukni vo drvo, Skopje, Kalađijsko oro…

Vlatkova maestralnost seže u melodije koje malo tko može odsvirati upravo radi njegove jedinstvene fuzije različitih glazbenih stilova. Stefanovski ima dugogodišnju uspješnu karijeru. Kao član grupe Leb i sol snimio je 13 albuma. Spajanjem tradicionalne makedonske glazbe i rocka, ušli su u povijest kao jedan od najpoznatijih bandova bivše Jugoslavije, a pjesme poput: Devetke, Jovano Jovanke, Aber Dojde Donke postale su evergreeni makedonske glazbe i zadužili su zauvijek makedonsku kulturu.

Ni samostalna karijera Vlatka Stefanovskog nije ništa manje impozantna. Od razlaza grupe Leb i sol izdao je 15 albuma. Poznat je po suradnji s vrhunskim, svjetskim glazbenicima kao što su: Tommy Emmanuel, Stochelo Rosenberg, Miroslav Tadić, Theodosii Spassov, Jan Akkerman i drugi. Suradnja s Miroslavom Tadićem kojoj se posvetio proteklih dvadesetak godina bacila je novo svjetlo na akustičnu gitaru i istraživanje makedonske tradicionalne glazbe. Nedavno je u rasprodanim Lisinskim predstavio i nesvakidašnju glazbenu fuziju nastupajući s folklornim ansamblom Tanec, a tijekom pandemije s trećom verzijom svog trija u kojem svira sa sinom Janom i Ivanom Kukićem snimio je i novi album pod imenom Taftalidze shuffle.

Tijekom tri dana programa, u kojem će svatko pronaći nešto za sebe, čaroban spoj intimne atmosfere i jedinstvene lokacije uz dobro poznate zvukove učinit će festival "S okusom soli..." događajem koji se ovog ljeta jednostavno ne propušta! Sustipan će tih dana postati mjesto spajanja dobro poznatih starih melodija i suvremenih glazbenih aranžmana.

Prve večeri, 30. kolovoza, u 21 sat na otvorenju festivala publiku će rasplesati i raspjevati Gipsy Kings feat. Tonino Baliardo  sa svojom energičnom fuzijom flamenca, rumbe, salse, popa i tradicionalnih romskih pjesama, među kojima će se naći i popularne: Bamboleo, Djobi Djoba, Volare, Baila Me, Bem Bem Maria, A Mi Manera…

Treće večeri, 1. rujna, u 21 sat festival će zatvoriti jedan od najuspješnijih pop-rock sastava s prostora bivše države Bajaga i Instruktori čija popularnost ni danas ne jenjava, a publiku će podsjetiti na neke od svojih najpoznatijih hitova kao što su: Tišina, Plavi Safir, Dobro jutro džezeri, Tamara, S druge strane jastuka, Godine prolaze…

Ne propustite jedan od najatraktivnijih glazbenih događaja ovoga ljeta - festival “S okusom soli…” i nabavite svoje ulaznice na vrijeme u sustavima Eventim i Adriaticket.

Podijeli

bottom of page