top of page
Tomislav Bralić i klapa Intrade
Tomislav Bralić i klapa Intrade

Fri, Aug 25

|

kamenolom Montraker

Tomislav Bralić i klapa Intrade

Naša najpoznatiji klapski sastav Tomislav Bralić i Klapa Intrade, nastupi će drugu večer festivala “U zagrljaju kamena i mora” u Vrsaru, 25. kolovoza.

Registration is closed
See other events

Vrijeme i lokacija

Aug 25, 2023, 9:00 PM

kamenolom Montraker, Vrsar, Hrvatska

Event

Nagrađivani Bralić i Intrade, koji na svoj prepoznatljiv način njeguju baštinu klapskog izričaja priredit će publici večer za pamćenje. Među romantičnim dalmatinskim šansonama naći će se i Zora bila, Škrinja ljubavi, Zalutali pogled…

Na ovu predivnu pozornicu iznad morske od 24 do 27. kolovoza u Sklopu festivala “U zagrljaju kamena i mora” stižu vrhunska glazbena imena.

Festival će prvu večer 24. kolovoza u 21 sat otvoriti legendarni sastav Bajaga & Instruktori. Jedan od komercijalno najuspješnijih pop-rock sastava s prostora bivše države, čija popularnost ni danas ne jenjava, podsjeti će na neke od svojih najpoznatijih hitova kao što su Tišina, Plavi safir, Godine prolaze

Treća večer, 26. kolovoza rezervirana je za gitarskog virtuoza Vlatka Stefanovskog i V3 Tria. Jedan od najznačajnijih jazz-rock gitarista ovog dijela Europe, svjetski poznat po svojim nevjerojatnim izvedbama na gitarama, nastupa s rock dodatkom bas gitare, bubnjeva i mladenačke energije V3 Tria. Zajedničkim nastupom pokazat će svoje umijeće kombinirajući instrumentalni rock, etno jazz, blues i jazz fusion, stvarajući zanimljive i prelijepe zvučne pejzaže.

Zadnju večer, 27. kolovoza, publiku će rasplesati Gipsy Kings feat. Tonino Ballardo sa svojom energičnom mješavinom ritmovima flamenca, rumbe, salse, popa i različitih tradicionalnih narodnih pjesama, među kojima će se naći i popularne „Volare“, „Baila Me“, „Bem Bem Maria“, „A Mi Manera“ i „Bamboleo“.

Festival “U zagrljaju glazbe, kamena i mora’’ rodio se 2021. godine u organizaciji Music Timea, a ideju je u suradnji s gradom Vrsarom odlučio provesti producent Tomislav Kašljević koji ističe kako se radi o jedinstvenom događaju na zaista jedinstvenoj lokaciji. "Nakon što sam vidio to impresivno mjesto, znao sam da tamo moramo napraviti festival. Ideja je da svakako dovedemo najbolja regionalna glazbena imena i mislim da smo u tome i uspjeli" - rekao je Tomislav Kašljević.

Kamenolom Montraker nalazi se na poluotoku sjeverozapadno od starogradske jezgre Vrsara (sa sjeverozapadne strane crkve i stare benediktinske opatije svete Marije) te je svojom veličinom, lokacijom i povijesnim značenjem zasigurno najvažnije nalazište kamena na Vrsarštini.

Festival “U zagrljaju glazbe, kamena i mora’’ izvanredni je glazbeni spektakl koji očarava prisutne. Poslušajte vrhunske glazbenike u jedinstvenom ambijentu prapovijesnog kamenoloma Montraker! Uživajte u predivnoj glazbi na jedinstvenoj lokaciji u Vrsaru od 24. do 27. kolovoza, svake večeri od 21 sat.

Podijeli

bottom of page