top of page
Urban & 4
Urban & 4

Sun, Sep 11

|

Vrsar, Kamenolom Montraker

Urban & 4

Višestruko nagrađivani i kritički hvaljeni Urban & 4 nastupit će 11. rujna u 21 sat u Vrsaru, u kamenolomu Montraker, u sklopu festivala “U zagrljaju glazbe, kamena i mora”. Ulaznice možete pronaći u sustavima Eventim i Mojekarte. OD 1. RUJNA ULAZNICE JE MOGUĆE KUPITI U CAFE BAROVIMA CASANOVA I BUBA

Registration is closed
See other events

Vrijeme i lokacija

Sep 11, 2022, 9:00 PM

Vrsar, Kamenolom Montraker, Vrsar, Croatia

Event

Damir Urban svestrani je i višestruko nagrađivan umjetnik, prvenstveno glazbenik, ali i slikar i glumac, s bogatom karijerom poznatom po radu Urban & 4 čiju kreativnost i kvalitetu je struka nagradila brojnim nagradama Porin i Crni mačak, a publika je oduševljena iskrenim emocijama pjesama te istančanim zvukom snažnog Urbanovog glasa. 1996. godine Urban & 4 izdaje prvi samostalni album “Otrovna kiša” koji je nominiran za Porin u više kategorija no tek je sljedeći album, apsolutni hit “Žena dijete” koji je oduševio i publiku i kritičare, 1998. godine nagrađen i to s četiri Porina. Tijekom posljednjih nekoliko godina Urban intenzivnije surađuje s Antom Gelom. Njihova suradnja 2019. godine rezultira koncertnim albumom “Urban & 4 & Zagrebačka filharmonija Live at Lisinski” koji je ovjenčan s tri Porina. Posljednji album naziva “Lipanj, srpanj, kolovoz” izašao je prošle godine te dokazao kontinuitet glazbene inovativnosti i kvalitete Urban & 4.

Damir Urban, čija karijera je obilježena radom u Urban & 4, iza sebe ima i brojne druge značajne i cijenjene glazbene i umjetničke projekte i suradnje. Među njima se ističe višegodišnji rad u grupi Laufer, album sa svjetski poznatim violončelistom Stjepanom Hauserom, suradnje s Gibonnijem, Radom Šerbedžijom, Matijom Dedićem, Orkestrom Opere HNK Ivana pl. Zajca, Vatrom i En Face. Uz nagrade Porin, Crni Mačak i MTV Gold Award, Damir Urban za svoj umjetnički rad dobio je i priznanja kao što su Nagrada grada Rijeke, te Nagrada Miroslav Korbler Hrvatskog društva skladatelja.

Urban & 4 nastupit će na festivalu “U zagrljaju glazbe, kamena i mora’’ u Vrsaru, u kamenolomu Montraker, 11. rujna u 21 sat. Poslušajte predivnu izvedbu njihovih najvećih hitova u jedinstvenom i očaravajućem ambijentu nenadmašne lokacije! Ulaznice možete pronaći u sustavima Eventim i Mojekarte. OD 1. RUJNA ULAZNICE JE MOGUĆE KUPITI U CAFE BAROVIMA CASANOVA I BUBAMARA U VRSARU.

U sklopu festivala “U zagrljaju glazbe, kamena i mora’’, koji traje od 8. do 11. rujna, nastupit će i Tomislav Bralić i klapa Intrade, Božo Vrećo i Queen Real Tribute.

Podijeli

bottom of page