top of page
Vlatko Stefanovski i V3 Trio - Festival "S okusom soli"
Vlatko Stefanovski i V3 Trio - Festival "S okusom soli"

Sat, Aug 20

|

Split, Sustipan

Vlatko Stefanovski i V3 Trio - Festival "S okusom soli"

Svi obožavatelji zvuka gitare Vlatka Stefanovskog imat će priliku 20. kolovoza uživati u svirci koja će biti ‘’začinjena’’ i rock zvukom V3 Tria u sklopu festivala “S okusom soli” na splitskom Sustipanu.

Registration is closed
See other events

Vrijeme i lokacija

Aug 20, 2022, 9:00 PM

Split, Sustipan, Sustipan, 21000, Split, Croatia

Event

Vlatko Stefanovski jedan je od najznačajnijih jazz-rock gitarista ovog dijela Europe koji je i svjetski poznat po svojim nevjerojatnim izvedbama na gitarama. Njegova maestralnost seže u melodije koje malo tko može odsvirati upravo radi njegovih kombinacija etno jazza, rock-a, jazz fusion-a i blues glazbe. Stefanovski ima dugogodišnju uspješnu karijeru; kao član grupe "Leb i sol" snimio je 13 albuma, a zatim je kao samostalni glazbenik izdao više od 4 albuma te nastavlja nizati uspjehe do dana današnjeg. Njegov prvi samostalni uradak "Kauboji i Indijanci" (1994.) pokazao je njegove raznolike interese od dubokih korijena narodne glazbe do ambijentalnih ugođaja i klasičnog bluza. Trenutno surađuje s Miroslavom Tadićem i sastavom V3 Trio kroz različite projekte. Vlatko Stefanovski se može pohvaliti zavidnom karijerom i svjetskim uspjesima koje je postigao pišući glazbu za film, kazalište i balet. Skladao je i glazbu za ruski film "Put na Sunce" redateljice Yesim Ustaoglu koji je osvojio dvije nagrade na Berlinskom filmskom festivalu 1999. Izvedbe Vlatka Stefanovskog upotpunio je trio V3 te je uz dodatak bas gitare i bubnjeva dodatno pojačao rock koncert. Stefanovski i V3 Trio pokazat će svoje umijeće kombinirajući instrumentalni rock, etno jazz, blues i jazz fusion, stvarajući zanimljive i prelijepe zvučne pejzaže.

Na Sustipanu će u sklopu festivala ''S okusom soli'', koji traje od 17. do 20. kolovoza, uz Stefanovskog i V3 Trio nastupiti i klapa Rišpet, Božo Vrećo i Queen Real Tribute.

Ulaznice za svaku koncertnu večer posebno mogu se kupiti preko sustava Eventim.hr i Croatia Tickets, a na dan koncerata ulaznice će se moći kupiti na samom ulazu.

Podijeli

bottom of page