Vlatko Stefanovski & Miroslav Tadić

čet, 23. lip

|

Osijek, kino Urania

Vlatko Stefanovski & Miroslav Tadić

Makedonski gitaristički virtuoz Vlatko Stefanovski i njegov kolega Miroslav Tadić, jedan od najboljih svjetskih gitarista, udružit će snage pred osječkom publikom te je počastiti svojim poznatim izvedbama flamenca, rock-a, bluesa, jazz-a i etna u kombinaciji s tradicionalnom makedonskom glazbom.

Registration is closed
See other events

Vrijeme i lokacija

23. lip 20:00

Osijek, kino Urania, Ul. Vjekoslava Hengla 1, 31000, Osijek, Croatia

Event

Jedni od najboljih gitarista ovog prostora nastupaju zajedno još od 1998. godine, kada su realizirali svoj prvi zajednički album pod nazivom „Kruševo“, a nakon toga je uslijedilo još nekoliko uspješnih projekata. Nakon toga, uslijedio je veliki koncert u Beogradu, u Sava Centru „Live in Belgrade“, a virtuozni duo surađivao je i s bugarskim kavalistom Teodosijem Spasovom u sklopu njihovog trećeg zajedničkog projekta.

Njihova suradnja otkriva novu stranu zvuka akustične gitare, stvarajući novu paletu zvukova u kojoj miješanju lokalno i globalno; tradicijsko i univerzalno, s ciljem istraživanja tradicionalne makedonske glazbe, makedonskih ritmova i melodike u kombinacije sa suvremenim svijetom glazbe.

Virtuozni gitaristi sa svjetski priznatim statusom jamče nezaboravne gitarske koncerte, strastvenu energiju i ugodno druženje, pa svakako navratite i dobro se zabavite.

Podijeli

  • Facebook
  • Instagram