top of page
Vlatko Stefanovski & V3 Trio u Vrsaru
Vlatko Stefanovski & V3 Trio u Vrsaru

Sat, Aug 26

|

kamenolom Montraker

Vlatko Stefanovski & V3 Trio u Vrsaru

Jedinstveni gitarski virtuoz Vlatko Stefanovski i V3 trio nastupit će na trećem izdanju festivala “U zagrljaju kamena i mora” u kamenolomu Montraker u Vrsaru.

Registration is closed
See other events

Vrijeme i lokacija

Aug 26, 2023, 9:00 PM – Aug 27, 2023, 9:00 PM

kamenolom Montraker , Vrsar, Hrvatska

Event

Na trećoj večeri festivala “U zagrljaju kamena i mora” 26. kolovoza, u 21 sat u kamenolomu Montraker u Vrsaru nastupit će gitarski virtuoz Vlatko Stefanovski i V3 trio. Jedan od najznačajnijih jazz-rock gitarista ovog dijela Europe, svjetski poznat po svojoj jedinstvenoj gitarskoj tehnici, nastupa s novom, dosad najmlađom sekcijom svog tria kojeg uz njega čine Ivan Kukić na basu i Jan Stefanovski na bubnjevima.

Obožavatelji će ovom prilikom moći uživati u Vlatkovoj jedinstvenoj gitarskoj tehnici kojom vješto kombinira ethno, rock, jazz i blues te probranoj selekciji Vlatkovog i Leb i sol repertoara kojeg čine veliki hitovi poput: Jovano Jovanke, Kao kakao, Mamurni ljudi, Čuvam noć od budnih, Čukni vo drvo, Skopje, Kalađijsko oro… Vlatkova maestralnost seže u melodije koje malo tko može odsvirati upravo radi njegove jedinstvene fuzije različitih glazbenih stilova. Stefanovski ima dugogodišnju uspješnu karijeru. Kao član grupe Leb i sol snimio je 13 albuma. Spajanjem tradicionalne makedonske glazbe i rocka, ušli su u povijest kao jedan od najpoznatijih bandova bivše Jugoslavije, a pjesme poput: Devetke, Jovano Jovanke, Aber Dojde Donke postale su evergreeni makedonske glazbe i zadužili su zauvijek makedonsku kulturu. Ni samostalna karijera Vlatka Stefanovskog nije ništa manje impozantna. Od razlaza grupe Leb i sol izdao je 15 albuma. Poznat je po suradnji s vrhunskim, svjetskim glazbenicima kao što su: Tommy Emmanuel, Stochelo Rosenberg, Miroslav Tadić, Theodosii Spassov, Jan Akkerman i drugi. Suradnja s Miroslavom Tadićem kojoj se posvetio proteklih dvadesetak godina bacila je novo svjetlo na akustičnu gitaru i istraživanje makedonske tradicionalne glazbe. Nedavno je u rasprodanim Lisinskim predstavio i nesvakidašnju glazbenu fuziju nastupajući s folklornim ansamblom Tanec, a tijekom pandemije s trećom verzijom svog trija u kojem svira sa sinom Janom i Ivanom Kukićem snimio je i novi album pod imenom Taftalidze shuffle.

Na ovu predivnu pozornicu iznad morske obale od 24 do 27. kolovoza, u sklopu festivala U zagrljaju kamena i mora stižu i druga vrhunska glazbena imena.

Festival će prve večeri 24. kolovoza u 21 sat otvoriti legendarni Bajaga i Instruktori. Jedan od najuspješnijih pop-rock sastava s prostora bivše države, čija popularnost ni danas ne jenjava, podsjetit će na neke od svojih najpoznatijih hitova kao što su Tišina, Plavi safir, Godine prolaze…

Doživljaj za pamćenje publici će i druge večeri, 25. kolovoza, prirediti Tomislav Bralić i klapa Intrade, naša nagrađivana klapa koja na svoj prepoznatljiv način njeguje baštinu klapskog izričaja. Među romantičnim dalmatinskim šansonama naći će se i Zora bila, Škrinja ljubavi, Zalutali pogled…

Četvrte večeri u nizu, 27. kolovoza,  festival će zatvoriri čuveni Gipsy Kings feat. Tonino Baliardo sa svojom energičnom fuzijom španjolskog flamenca, rumbe, salse, popa i tradicionalne romske glazbe, među kojima će se naći i najveći hitovi poput: Bamboleo, Djobi Djoba, Volare, Baila Me, Bem Bem Maria, A Mi Manera…

Festival “U zagrljaju kamena i mora” rodio se 2021. godine u organizaciji Music Timea, a ideju je u suradnji s Gradom Vrsarom odlučio provesti producent Tomislav Kašljević koji ističe kako se radi o jedinstvenom događaju na zaista jedinstvenoj lokaciji. "Nakon što sam vidio to impresivno mjesto, znao sam da tamo moramo napraviti festival. Ideja je da svakako dovedemo najbolja regionalna glazbena imena i mislim da smo u tome i uspjeli" - rekao je Tomislav Kašljević.

Kamenolom Montraker nalazi se na poluotoku sjeverozapadno od starogradske jezgre Vrsara (sa sjeverozapadne strane crkve i stare benediktinske opatije svete Marije) te je svojom veličinom, lokacijom i povijesnim značenjem zasigurno najvažnije nalazište kamena na Vrsarštini.

Festival “U zagrljaju kamena i mora” izvanredni je glazbeni spektakl koji zadivljuje i očarava publiku. Poslušajte vrhunske glazbenike u jedinstvenom ambijentu prapovijesnog kamenoloma Montraker! Uživajte u predivnoj glazbi na nenadmašnoj lokaciji u Vrsaru od 24. do 27. kolovoza, svake večeri od 21 sat.

Podijeli

bottom of page